ΑΕΚ: Τεστ κορονοϊού σε όλους τη Δευτέρα

16:39 1/5/2020 - Πηγή: Sportime

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για επιστροφή στις προπονήσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Ολοκληρώθηκε σήμερα μία ακόμα σύσκεψη των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και του προπονητικού κέντρου που έγινε στα Σπάτα για την προετοιμασία της επανέναρξης των προπονήσεων από τις 5 Μαΐου αυστηρά πάνω στον δεκάλογο του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της υγειονομικής επιτροπής.Αποφασίστηκε μάλιστα την προσεχή Δευτέρα

να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, προπονητικό και ιατρικό τιμ, αλλά και όλοι όσοι για λόγους δουλειάς μπορεί να βρίσκονται στα Σπάτα (ακόμα και οι συντηρητές του χλοοτάπητα). Επίσης θα υπάρχει τσεκάρισμα κάθε προσώπου που θα μπαίνει στο προπονητικό και καταγραφή του από Τρίτη με ταυτόχρονη θερμομέτρηση ασχέτως των τεστ που θα γίνουν τη Δευτέρα. Μέχρι να υπάρξει και το τελευταίο αποτέλεσμα των τεστ για κορονοϊό για όλους δεν θα μπει κανένας στα Σπάτα για να αρχίσουν οι προπονήσεις, οπότε δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για ασφάλεια οι προπονήσεις να ξεκινήσουν και την Τετάρτη 6 Μαΐου.

Ο γυμναστής της ΑΕΚ, Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο σε συνεργασία με τον Μάσιμο Καρέρα και το υπόλοιπο σταφ έχουν ήδη καταρτίσει τα γκρουπ ατομικών προπονήσεων που θα είναι των έξι ατόμων. Και αυτό διότι αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνει η χρήση του δικαιώματος μέχρι οχτώ ποδοσφαιριστές.  Τα γκρουπ των ποδοσφαιριστών θα προπονούνται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ατομικών και με εναλλάξ ώρες και χρήση και των δύο γηπέδων τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί και προετοιμαστεί από τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι στα Σπάτα

Οι εσωτερικοί χώροι του προπονητικού κέντρου των Σπάτων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα θα είναι κλειστοί και η όποια χρήση οργάνων και υλικού θα γίνεται εξωτερικά και με προετοιμασία για τη συνεχόμενη απολύμανση σε ό,τι χρησιμοποιείται. Ήδη στο προπονητικό κέντρο έχει γίνει ο εφοδιασμός με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά για τους εξωτερικούς χώρους. Όλες οι συνεννοήσεις που γίνονται από το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι (βιντεοκλήσεις και τηλέφωνα) έχουν γίνει ανάμεσα στους Ιλια Ιβιτς και Βασίλη Δημητριάδη, τον γιατρό της ομάδας, Χάρη Λάλο, τον Μάσιμο Καρέρα και τον γυμναστή Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο, όπως και τον υπεύθυνο του προπονητικού Αλέξη Παπαναστασίου.

Η πρώτη επαφή από κοντά όλων των αρμοδίων της ΠΑΕ ΑΕΚ θα γίνει τη Δευτέρα για τον επανασχεδιασμό και των τελευταίων λεπτομερειών και ζητημάτων που θα προκύψουν με βάση πάντα και τη συνεχόμενη τροφοδοσία πληροφοριών από την Υγιεονομική Επιτροπή του Υπουργείου. Σε αυτή τη φάση, αυτό που μετράει για την ΑΕΚ είναι η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στα Σπάτα, έστω και για ατομικές προπονήσεις φυσικής κατάστασης να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και σεβασμό στην υγεία όλων.

Πάντως, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, ούτε το πότε θα μπορέσει η ΑΕΚ να πάει στο επόμενο στάδιο. Ούτε φυσικά έχει δοθεί κάποιος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Με απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας της κατάστασης η ΑΕΚ πάει βήμα – βήμα για την προσαρμογή σε μία κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη για όλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

The post ΑΕΚ: Τεστ κορονοϊού σε όλους τη Δευτέρα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα