ΑΕΚ: Τα πλάνα Καρέρα για τον τελικό με Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ την Κυριακή (21:00) αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί που η Ενωση θα βρεθεί ως φιναλίστ για 5η σερί χρονιά.

Πάντως, ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με τον τρόπο που διεξάγεται προφανώς και δεν έχει σχέση με προηγούμενες χρονιές. ΑΕΚ

και Ολυμπιακός πρέπει τέλη Αυγούστου να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου της περασμένης σεζόν. Και με τον περιορισμό να κατέβουν να αγωνιστούν με την περσινή ομάδα, δίχως να υπολογίζουν τις μεταγραφές. Βεβαίως από τα περσινά ρόστερ ήδη έχουν φύγει πολλοί. Και για την ΑΕΚ πολύ κομβικοί ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Μπάρκας είναι στην Σέλτικ, ο Ογκνιεν Βράνιες πίσω στην Αντερλεχτ, ο Σέρχιο Αραούχο στην Λας Πάλμας, ενώ έχει τον τραυματισμό του Νταμιάν Σιμάνσκι, ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν έχει μπει 100% με την ομάδα ακόμη και δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νασίμ Χνιντ, στον Εμανουέλ Ινσούα, στον Μπράιτ Ενομπακάρε, τον Πέταρ Καρακλάιτς και για τον Γιάννη Ιατρούδη που ήρθαν το καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια ο Μάσιμο Καρέρα καλείται να διαχειριστεί μια «σπαζοκεφαλιά» και όχι μια κανονική ομάδα με λύσεις και επιλογές. Και εκτός του ότι η ΑΕΚ δεν έχει ρυθμό από αγώνες, τα πόδια των παικτών από τις προπονήσεις είναι ακόμη βαριά. Κάτι που φάνηκε και στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, από τον Τσιντώτα που χρειάζεται ρυθμό αγώνων μέχρι και τους επιθετικούς για το πρέσινγκ ψηλά.

Ωστόσο, ο Ιταλός καλείται μέσω αυτών των εμποδίων να φτιάξει μία ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι σε ένα πολύ καλό Ολυμπιακό που αρχές του μήνα έπαιζε κρίσιμο ματς Europa League και βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική μοίρα σε σχέση με τους «κιτρινόμαυρους» που έπαιξαν τελευταίο επίσημο ματς στις 19 Ιουλίου και έκτοτε ήταν σε άδεια και σε δυνατές προπονήσεις προετοιμασίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Καρέρα δεν δείχνει… κολλημένος στο 3-5-2. Κάθε άλλο. Και ειδικά μετά τα προβλήματα που εμφάνισε στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και το 4-3-3 με 1-2 στον άξονα. Σε αυτό το σενάριο ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Παουλίνιο για την θέση του δεξιού μπακ, ο Λόπες αριστερά είναι… μία και μόνη επιλογή, ενώ για τα στόπερ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει τη μία θέση και για την άλλη παλεύουν ο Στράτος Σβάρνας με τον Μάριο Οικονόμου ή τον Ζίγκα Λάτσι. Στα χαφ ο Αντρέ Σιμόες με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς και τον Πέτρο Μάνταλο είναι οι σίγουροι. Στην επίθεση αριστερά ο Μάρκο Λιβάγια, με τον Ντανιέλε Βέρντε δεξιά και σέντερ φορ τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Αν όμως ο Μάσιμο Καρέρα επιμείνει στο 3-5-2, η τριάδα πίσω πιθανότατα θα είναι ο Τσιγκρίνσκι με δύο εκ των τριών στόπερ που απομένουν, δεξιά και αριστερά ο Παουλίνιο (αουτσάιντερ ο Μπακάκης για φουλ μπακ χαφ) με τον Λόπες αντίστοιχα, η ίδια τριάδα των χαφ και στην επίθεση ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα.

Το άρθρο ΑΕΚ: Τα πλάνα Καρέρα για τον τελικό με Ολυμπιακό εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα