ΑΕΚ: Συζητάει με την Κυβέρνηση για το Final-8

18:58 5/8/2020 - Πηγή: Sportime
Κύκλο επαφών με την ελληνική Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η ΑΕΚ. Η FIBA ετοιμάζεται να πάρει το Final-8 του BCL από το Ισραήλ και να το φέρει σε Αθήνα ή Τσεχία.

Η ΑΕΚ μιλάει με την Κυβέρνηση, προκειμένου να έχει την οικονομική της στήριξη αν η διοργάνωση έρθει στο ΟΑΚΑ

Στις

18/7 το Sportime είχε αποκαλύψει το σενάριο αυτό. Είχε αναφέρει ότι η FIBA δείχνει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να… πάρει την διοργάνωση του Final-8 από τους Ισραηλινούς. Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 30/9 έως 4/10) στην Ιερουσαλήμ με διοργανώτρια την Χάποελ.

Το… νέο ξύπνημα του κορονοϊού στο Ισραήλ, δείχνει να έχει προβληματίσει σοβαρά την FIBA, που σκέφτεται να αλλάξει τελείως ρότα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στο μυαλό της το ενδεχόμενο να πάρει την διοργάνωση από τους Ισραηλινούς και να την πάει σε Αθήνα (με διοργανώτρια την ΑΕΚ) ή Τσεχία (Νίμπουρκ).

Το όλο θέμα της… μετακόμισης του Final-8 από την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλη σε άλλη χώρα και πόλη δείχνει να προχωράει.

Η ΑΕΚ έθεσε το όλο θέμα στην Κυβέρνηση και δείχνει να έχει πάρει την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα την βοηθήσει.

Μα δεν γίνεται κι αλλιώς άλλωστε. Το κόστος του Final-8 θα είναι τεράστιο και ίσως φτάσει πάνω από τα 3-4 εκατ.!

Βέβαια, το όλο θέμα δεν είναι τόσο απλό. Την διοργάνωση την δυσκολεύουν οι περιορισμοί που υπάρχουν ακόμα στις πτήσεις από κάποιες χώρες κλπ. Υστερα είναι και το άλλο. Η FIBA διαρρέει ότι θα ήθελε να γίνει η διοργάνωση με κόσμο.

Αυτό, όμως, δεν είναι σίγουρο. Μάλιστα μετά το νέο ξύπνημα του κορονοϊού στην Ελλάδα το ενδεχόμενο να γίνουν τόσο γρήγορα (30/9 με 4/10) αγώνες με κόσμο στις εξέδρες φαντάζει τουλάχιστον ουτοπικό!

Το άρθρο ΑΕΚ: Συζητάει με την Κυβέρνηση για το Final-8 εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα