ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για ρόστερ και μεταγραφές!

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ίλια Ίβιτς είχαν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Τα είπαν από κοντά και στο επίκεντρο αυτής ήταν ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.

Σαφώς και στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο στόχος της ΑΕΚ στα πλέι οφ και όλα τα αγωνιστικά δεδομένα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να προλάβουν τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League που ανοίγει… διάπλατα

την συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο της νέας σεζόν.

Ωστόσο, σε πρώτο πλάνο ήταν ο αγωνιστικός και μεταγραφικός σχεδιασμός για του χρόνου. Δηλαδή, για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ΑΕΚ ως δανεικοί και υπάρχει οψιόν απόκτησης (Αραούχο και Σιμάνσκι), για τον Βράνιες που είναι ξεχωριστή υπόθεση (αφού δεν υπάρχει οψιόν αλλά μάλλον μένει ελεύθερος από την Αντερλεχτ), τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Κλωναρίδης) το σοβαρό ενδεχόμενο πωλήσεων, αλλά και τους δανεικούς της σε άλλες ομάδες. Εν ολίγοις ένα σκανάρισμα των μεταγραφών, των στόχων και του ρόστερ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημάτος: «Στόχος της ΑΕΚ να κρατήσει τον βασικό κορμό»

Από το ρεπορτάζ του Sportime για την εν λόγω συνάντηση, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ παραμένει το να διατηρήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της και για τη νέα χρονιά. Κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Μάσιμο Καρέρα. Δηλαδή, να καταφέρει η ΑΕΚ να κρατήσει Αραούχο, Βράνιες και Σιμάνσκι και να ανανεώσει τον Τσιγκρίνσκι. Για τον Κλωναρίδη υπάρχει η πληροφόρηση ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ για τον Χουλτ ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνει εφόσον δεν βρίσκεται κάτι καλύτερο στην αγορά στα οικονομικά δεδομένα της Ενωσης. Και αυτό ώστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της μετά-πανδημίας κορονοϊού εποχής η ΑΕΚ να είναι ασφαλής σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο και πάντα ενόψει της εισόδου της σε ένα χρόνο στο νέο γήπεδο της στην «Αγιά Σοφιά». Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η κατάληψη της 2ης θέσης και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Στα μεταγραφικά οι… κεραίες μας «έπιασαν» ότι αν μείνουν όλοι οι στόπερ δεν θα γίνει κίνηση για άλλον αμυντικό. Και αυτός είναι ο στόχος. Για αριστερό και δεξί μπακ μόνο αν βρεθούν στο διάβα της ΑΕΚ κάτι καλύτερο και δεν ξεφύγουν τα οικονομικά θα κινηθεί, ενώ για την επίθεση ο μεγάλος στόχος είναι να έρθει ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά για την θέση του αριστερού εξτρέμ και ακόμη ένας μεσοεπιθετικός για την θέση του Κλωναρίδη. Παράλληλα, σκοπός της ΑΕΚ είναι να πετύχει και μια «δυνατή πώληση» αυτό το καλοκαίρι. Και η πιο safe, δίχως να απαιτείται μεταγραφή ελέω… Τσιντώτα, είναι αυτή του Βασίλη Μπάρκα.

Προφανώς και θα προκύψουν και άλλες συζητήσεις και συναντήσεις του Μελισσανίδη με τον Ίβιτς και παρουσία του Μάσιμο Καρέρα. Διότι θα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, ενώ σε τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ όπου θα κρίνουν πολλά.

Το άρθρο ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για ρόστερ και μεταγραφές! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα