«Φεύγει» από τη ζωή ο σπουδαίος Νίκι Λάουντα (vids)

Ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα 20 Μαΐου, από τον θάνατο του θρυλικού οδηγού της F1, του Νίκι Λάουντα.

Ο Αυστριακός πρώην οδηγός, θα αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, έχοντας στο παρελθόν, όπως θυμάται όλο ο φίλαθλος κόσμος, έναν φρικτό τραυματισμό.

Συγκεκριμένα, την 1η Αυγούστου του 1976, ενώ οδηγούσε για τη Ferrari στο περίφημο σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ, στη Γερμανία, το μονοθέσιο του έπεσε με σφοδρότητα πάνω

σ’ έναν διαχωριστικό τοίχο και έπιασε φωτιά.

Ο Λάουντα παρέμεινε εκεί παγιδευμένος για σχεδόν ένα λεπτό, πριν τον βγάλουν τρεις οδηγοί που σταμάτησαν άμεσα στο σημείο.

Τα εγκαύματα που υπέστη ήταν σοβαρά, ειδικά στο πρόσωπο του, ωστόσο η τεράστια ζημιά έγινε στους πνεύμονες του, οι οποίες καταστράφηκαν από τα τοξικά αέρια.

Εκείνη τη χρονιά ωστόσο, κατάφερε να επιστρέψει στους αγώνες και έδωσε μάχη για τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ, ο οποίος τελικά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πρόκειται για μία από τις πιο επικές μονομαχίες που έχουμε δει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 1977, ο Λάουντα θα κερδίσει για δεύτερη φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Ferrari. Σταμάτησε να συμμετέχει στους αγώνες το 1979, για να ιδρύσει τη Lauda Air, την πρώτη του αεροπορική εταιρεία. Με τη McLaren κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1984, για τρίτη και τελευταία φορά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (20/5)

20 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα στον αθλητισμό

1991 – Ο πρώην προπονητής του Άρη Γιάννης Ιωαννίδης υπογράφει στον Ολυμπιακό έπειτα από απουσία ενός έτους από τους πάγκους. Με τον Ιωαννίδη ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Α1.

1990 – Η Monica Seles σταματάει το ρεκόρ 66 συνεχόμενων νικών της Steffi Graf όταν την κερδίζει με 6-4, 6-3 στον τελικό του BMW German Open.

1990 – Πεθαίνει από οξύ έμφραγμα στο γήπεδο της Ριζούπολης πριν από την έναρξη του αγώνα Απόλλων ΑθηνώνΑΕΚ 0-0 σε ηλικία 51 ετών ο Μιχάλης Αρκάδης, πρόεδρος της ΑΕΚ την περίοδο 1982-1983 και για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της ομάδας επί προεδρίας Λουκά Μπάρλου.

1972 – Ξεκινάει το πρώτο διεθνές ράλλυ της ΦΙΛΠΑ (Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου).

1970 – Ο Bobby Charlton σημειώνει το 49ο και τελευταίο του γκολ για την Αγγλία εναντίον της Κολομβίας στην Μπογκοτά.

1957 – Ο Εθνικός του βιομηχάνου Δημήτρη Καρέλλα κατηγορείται ως “επαγγελματικό σωματείο” και τιμωρείται με εξάμηνο αποκλεισμό χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Είναι η χρονιά όπου γκολκήπερ είναι ο Στάθης Μανταλόζης και η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει συχνά στην κορυφή της βαθμολογίας.

1900 – Ξεκινούν στο Παρίσι οι εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης και κρατούν 5 μήνες, έως τις 28 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών διεξάγονται οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου παίρνουν μέρος 1.319 αθλητές και 11 αθλήτριες από 22 κράτη. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκες παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η δε Αγγλίδα Charlotte Parker είναι η πρώτη γυναίκα ολυμπιονίκης νικώντας στο αγώνισμα του τένις. Οι αγώνες έχουν παταγώδη αποτυχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αγωνίσματα στίβου γίνονται στο δάσος της Βουλώνης αντί σε στάδιο δημιουργώντας προβλήματα στους ρίπτες.

1734 – Το πρώτο Jockey Club στον κόσμο ιδρύεται στην Νότια Καρολίνα.

Το άρθρο «Φεύγει» από τη ζωή ο σπουδαίος Νίκι Λάουντα (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα