ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν το μεγάλο ταλέντο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Και είναι Έλληνας!

22:14 8/3/2024 - Πηγή: Sportime

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θέλουν τον 14χρονο Ιάσωνα Νέμπη. Το μεγαλύτερο ταλέντο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η σχέση του μπαμπά Κώστα Νέμπη με τον Ζάετς και η επιστροφή στην Ελλάδα για να αναλάβει CEO στον ΟΤΕ!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν ένα ελληνόπουλο

που αγωνίζεται στην Κροατία. Είναι μόλις 15 χρονών και αγωνίζεται στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το μεγαλύτερο ταλέντο της Κροατικής ομάδας και ένα από τα κορυφαία στην χώρα, Ιάσωνα Νέμπη. Ο νεαρός επιθετικός που κλήθηκε από την ομοσπονδία της Κροατίας για την Κ15, αλλά και από την Εθνική μας ομάδα, έχει μπει εδώ και καιρό στο μπλοκάκι των scout τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να τον διεκδικούν.

Ο ταλαντούχος φορ ζει στην Κροατία λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης του πατέρα του την τελευταία πενταετία περίπου και ξεκίνησε αρχικά να παίζει στη Λοκομοτίβα και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ντινάμο. Την περσινή σεζόν σε 28 αγώνες, σημείωσε 32 γκολ, ενώ φέτος έχει βρει 8 φορές δίχτυα σε 15 αγώνες. Με Λοκομοτίβα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει βάλει 121 γκολ σε 101 αγώνες!

H AEK, o Παναθηναϊκός, ο Ζάετς και ο ΟΤΕ!

Πως συνδέεται ο επαναπατρισμός του Ιάσωνα Νέμπη με τον πατέρα του; Ο Κώστας Νέμπης, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. της Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία, θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2024 τη θέση του Πρόεδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλου ου Ομίλου ΟΤΕ.

Για τον Κώστα Νεμπή γίνεται αναφορά στην βιογραφία του Βέλιμιρ Ζάετς! Ο πατέρας του ήταν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, όμως ο ίδιος υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, εξαιτίας του Κροάτη, που αποτελούσε και τον αγαπημένο του παίκτη.

«Δυστυχώς, η ευχή μου να δω τον Ζάετς να παίζει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί ο πατέρας μου υποστήριξε τον Ολυμπιακό και δεν υπήρχε περίπτωση να με πάει στο γήπεδο όταν ήμουν μικρός». Όταν ο ίδιος μπορούσε να πάει μόνος του στο γήπεδο, δεν κατάφερε να δει το μεγάλο του ίνδαλμα, αφού ο Ζάετς είχε τραυματιστεί σοβαρά.

«Εάν κάποιος μου έλεγε ότι μετά από τριάντα χρόνια, θα μπορούσα να παίξω τένις με τον Ζάετς στο Ζάγκρεμπ και να κάνω παρέα μαζί του, δεν θα τον πίστευα με τίποτα» προσθέτει στην συνέχεια, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό να έχει τον σεβασμό του αντιπάλου, όμως ο Ζάετς το κατάφερε».

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα