ΑΕΚ: Δεν μπορεί να είναι φιλικό, είναι τελικός

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ (21:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ολυμπιακό, στον 5ο σερί τελικό της στον θεσμό με στόχο το 16ο τρόπαιο της.

Φτάσαμε Σάββατο και ελάχιστα έχουμε ασχοληθεί με αυτόν τον τελικό. Αύριο βράδυ ΑΕΚ και Ολυμπιακός

διεκδικούν ένα τρόπαιο. Που μπορεί να έχει απαξιωθεί με όσα έχουν προκύψει φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στα οποία η ΑΕΚ ελάχιστα συμμετείχε ή παρενέβη, αλλά δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Ενα τρόπαιο για την ιστορία του κάθε κλαμπ. Αρα, πολύ σημαντικό.

Και ως μια τέτοια και τόσο σοβαρή υπόθεση πρέπει να το αντιμετωπίσει η ΑΕΚ αύριο. Οι ποδοσφαιριστές και ο Μάσιμο Καρέρα της. Δεν είναι φιλικό, δεν είναι τεστ προετοιμασίας. Δεν μπορεί να είναι τέτοια. Είναι… τελικός, με τα όλα του μάλιστα. Και με την ΑΕΚ απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο της από τότε που επέστρεψε. Και με όσα έχουν προκύψει εσχάτως, ο Ολυμπιακός είναι ο πολύ μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ πια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο ΠΑΟΚ έχει τον δικό του ρόλο, αλλά περιορίζεται σε συγκεκριμένα όρια και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά.

Επιστρέφω στα του… τελικού. Η ΑΕΚ στις 19 Ιουλίου έδωσε το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι. Στο Καραϊσκάκη, με πολλές αλλαγές και απουσίες τότε. Εκτοτε έπαιξε ένα φιλικό την περασμένη Κυριακή και μετρά μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας με πολλές δυνατές προπονήσεις, σημαντικές απουσίες και κενά. Ερωτηματικό αν θα έχει φρεσκάδα, ενέργεια και ρυθμό. Εκεί δηλαδή που θα κριθεί και ο τελικός αύριο με τον Ολυμπιακό.
30.000 live παιχνίδια κάθε
μήνα, αμέτρητα στοιχήματα
+21 Παίξε υπεύθυνα

Η άμυνα της ΑΕΚ κρίνει τι θα κάνει

Και φτάσαμε (ελπίζω τουλάχιστον) στη διεξαγωγή του τελικού. Επιμένω να λέω και να γράφω ότι αν δεν γίνει η σέντρα στις 21:00 αύριο βράδυ, δεν πιστεύω τίποτε. Ένας τελικός που πέρασε από χίλια κύματα και απαξιώθηκε όσο κανείς τα τελευταία χρόνια θα διεξαχθεί… φέτος, με τα… περσινά δεδομένα. Anyway, πάμε στο ΟΑΚΑ αύριο να δούμε δύο ομάδες που δύσκολα θα τις δούμε ξανά φέτος και δεν θα μας χρησιμεύσουν ξανά την νέα χρονιά. Ομάδες μιας χρήσης εν ολίγοις, διότι υπάρχουν μεταγραφές, τραυματίες και νοσούντες που θα μπουν σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και θα τις αλλάξουν.

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ στην επίθεση δεν αλλάζει πρόσωπα και η τετράδα Κρίστιτσιτς-Μάνταλου-Λιβάια-Ολιβέιρα θα κάνει όλο το παιχνίδι, ρίχνω το βάρος στην αμυντική λειτουργία. Εκεί που η ΑΕΚ δείχνει τα μεγαλύτερα προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και ο νέος Νο1 της, ο Τσιντώτας. Διότι αν δεν παρέχει η άμυνα ασφάλεια, τότε ότι και να έχεις κάτω από τα δοκάρια, η ζημιά θα γίνει.

Εν ολίγοις αν η ΑΕΚ ξαναγίνει αύριο βράδυ, «ΑΕΚ του Καρέρα» απέναντι σε ένα αντίπαλο με μπόλικα προβλήματα που δεν αποτελεί φόβητρο, τότε θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Και για να γίνει αυτό πρέπει στόπερ, μπαμ και χαφ να κάνουν τη δουλειά που πρέπει απέναντι στην ποιοτική επιθετική λειτουργία του ΟΣΦΠ, την καλύτερη που είδαμε πέρυσι.

Δεν είναι εύκολο ματς, δεν είναι φιλικό, είναι ένας… τελικός με τα όλα του. Έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME
ONLINE

Το άρθρο ΑΕΚ: Δεν μπορεί να είναι φιλικό, είναι τελικός εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα