ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Εκανε την ζωή της εύκολη!

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0 με το γκολ του Νταμιάν Σιμάνσκι από το 7ο λεπτό και αυτό του Λιβάι Γκαρσία στο 88′ έδωσαν στην Ενωση το προβάδισμα που ήθελε ενόψει την ρεβάνς της Ριζούπολης.

Η Ενωση πλέον έχει σαφές προβάδισμα μετά την αποψινή νίκη στο ΟΑΚΑ, αν και θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο εύκολη την ζωή της έχοντας χάσει πολλές ευκαιρίες.

Η

ΑΕΚ επί Μανόλο Χιμένεθ μετρά πλέον 5Χ5 νίκες έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ (από πέναλτι).

Το LIVE του αγώνα

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο 7’ έβαλε το πρώτο… τούβλο και ο Λιβάι Γκαρσία στο τέλος το δεύτερο. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ που συνεχίζει να περπατά στον ίσιο δρόμο κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα ενόψει Ριζούπολης, για να περάσει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Ενωση είχε καλή αμυντική συμπεριφορά, έφτιαξε πολλές φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα γκολ. Ομως έδειξε ότι παίζει με… ταυτότητα.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το ματς και στο 7’ από φάση που έφτιαξε ο Τάνκοβιτς από δεξιά, ο Λόπες σέρβιρε στην περιοχή, ο Ολιβέιρα δεν πρόλαβε την προβολή, αλλά ο Σιμάνσκι από κοντά έκανε το 1-0. Η Ενωση έδειχνε να έχει σιγουριά στα πόδια της, αλλά στο 10’ χρειάστηκε ο Τσιντώτας να σώσει την ισοφάριση και στο 14’ ο Ολιβέιρα έχασε τετ α τετ.

Λόπες και Τάνκοβιτς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν καλές φάσεις για γκολ και η ΑΕΚ έδειχνε να πατά με αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο μεσοεπιθετικά. Αμυντικά έδωσε κάποια δικαιώματα και ο καλός μπροστά Απόλλωνας είχε κάποιες προϋποθέσεις που δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς, ενώ και ο Απόλλωνας δεν το εκμεταλλεύτηκε πολύ. Έτσι μέχρι το 65’ δεν υπήρχε κάποια καλή φάση και τότε οι Χιμένεθ-Παράσχος έκαναν πολλές αλλαγές, με τον Ισπανό να βάζει μπροστά Λιβάια-Γκαρσία. Η Ενωση έδειχνε να μην βρίσκει χώρους, αλλά στο 79’ ο Γκαρσία σέρβιρε στον Σάκχοφ με τον τελευταίο να σπαταλά μια σπουδαία ευκαιρία.

Και τελικά στο 88’ ο Μάνταλος σέρβιρε στον Γκαρσία και ο τελευταίος έγραψε το τελικό 2-0 που δίνει σημαντικό προβάδισμα στην Ενωση για την πρόκριση.

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Γαλανόπουλος (65’ Μάνταλος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (85’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (55’ Λιβάγια), Αλμπάνης (56’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65’ Γκαρσία)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Σλίβκα), Κιτοκό (64’ Λαγός), Καραγκούνης (64’ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας

Ο διαιτητής Τσακαλίδης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λάτσι (54’) – Κιτοκό (29’), Κάλισιρ (34’), Βιτλή (60’).

Το άρθρο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Εκανε την ζωή της εύκολη! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα