Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για το Ασμήνιο

Νέα τροπή παίρνει η φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, αφού έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο, με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζονται στην Βόρεια Εύβοια, και μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει στο μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί λόγω ισχυρών ανέμων, με τους κατοίκους να καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή προκειμένου να μη κινδυνεύσουν.

Άμεσα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο

πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί εκεί, με τις φλόγες να κατευθύνονται απειλητικά προς το χωριό.

Όλα τα μέσα ρίχθηκαν στην μάχη προκειμένου να αποτρέψουν το να φτάσει η φωτιά στα σπίτια, ενώ οι καμπάνες του χωριού άρχισαν να χτυπούν.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να απομακρυνθούν, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται να το κάνουν και είναι έτοιμοι να δώσουν τη δική τους μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στη βόρεια Εύβοια, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στην Ιστιαία και την Αιδηψό. Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στη περιοχή #Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) August 10, 2021

Δείτε βίντεο από την φωτιά στην Εύβοια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο ΒΟΜΒΑ: Η πυροσβεστική είχε προειδοποιήσει για τις περιοχές που κάηκαν στην Αττική

Φωτιές: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου

Γι’ αυτό τον λόγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν πετάνε ακριβώς πάνω απο τις φωτιές

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα