WRC 2024 πρόγραμμα: Ανακαλύψτε την πλήρη ατζέντα των 13 ράλι

WRC 2024 πρόγραμμα:  Αποκαλύφθηκε το Ημερολόγιο WRC 2024
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) είναι έτοιμο για άλλη μια συναρπαστική σεζόν το 2024 μετά τη σημερινή (19 Οκτωβρίου) αποκάλυψη του ημερολογίου.

Στην 52η σεζόν του, το WRC θα τολμήσει σε 13 σαγηνευτικούς προορισμούς σε τέσσερις ηπείρους, προσφέροντας έναν τέλειο συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας

που ευθυγραμμίζεται με τη διαρκή κληρονομιά του ράλι.

Το εμβληματικό Rallye Monte-Carlo (25 – 28 Ιανουαρίου) σηκώνει για άλλη μια φορά το καπάκι της καμπάνιας του 2024, παίρνοντας τα διάσημα περάσματα Col de Turini ψηλά στις γαλλικές Άλπεις, τα οποία δοκιμάζουν τους οδηγούς όσο κανένας άλλος. Ακολουθούν στενά τα παγωμένα δάση του Ράλι Σουηδίας (15 – 18 Φεβρουαρίου), το μόνο καθαρό χιόνι και πάγος στο ημερολόγιο.

Μια σημαντική αλλαγή λαμβάνει χώρα στο Safari Rally Kenya, το οποίο επιστρέφει σε μια πιο παραδοσιακή ημερομηνία 28 – 31 Μαρτίου, που έχει τρέξει τον Ιούνιο τα τελευταία χρόνια. Αυτή η μετάβαση στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα θα προσφέρει μια ακόμη πιο αυστηρή δοκιμασία, καθώς συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου των βροχών της Naivasha.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Το Ράλι Κροατίας (18 – 21 Απριλίου) έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές από το ντεμπούτο του στο WRC το 2021. Οι μοναδικές ασφάλτινες πίστες του γύρω από την πρωτεύουσα του Ζάγκρεμπ ποικίλλουν από ομαλές έως άσχημα σπασμένες και πρόκειται να επιστρέψουν σε όλο τους το μεγαλείο. όπως και οι θρυλικές δοκιμές χαλίκι του Vodafone Rally de Portugal (9 – 12 Μαΐου) – επίσης μια τεράστια επιτυχία με τα πλήθη.

WRC 2024 πρόγραμμα:  Η μεσογειακή γοητεία περιμένει στο Rally Italia Sardegna (30 Μαΐου – 2 Ιουνίου) πριν από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ORLEN 80th Rally Poland (27 – 30 Ιουνίου), πίσω μετά από μια παύση στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος από το 2017. Οι αστραπιαίοι χωματόδρομοι της Πολωνίας υπόσχονται ένα συναρπαστικό θέαμα που θα ενισχυθεί περαιτέρω από τους ενθουσιώδεις θαυμαστές της χώρας.

Το WRC είναι ενθουσιασμένο που καλωσορίζει έναν νεοφερμένο στο Tet Rally Λετονίας (18 – 21 Ιουλίου), που βρίσκεται στη ζωντανή νότια παράκτια πόλη Liepāja. Βασισμένο σε χρόνια επιτυχίας στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, το εξάρτημα χαλαρής επιφάνειας υπογραμμίζει τη σαφή διαδρομή για την άνοδο των διοργανώσεων στην παγκόσμια σκηνή του WRC.

Οι λάτρεις της ταχύτητας μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία το Secto Rally Φινλανδίας υψηλών οκτανίων (1 – 4 Αυγούστου), που φημίζεται για τις εκπληκτικές ταχύτητες και τα άλματα που αψηφούν τη βαρύτητα. Στη συνέχεια, ο ενθουσιασμός παίρνει διαφορετική μορφή στο EKO Acropolis Rally Greece (5 – 8 Σεπτεμβρίου), προσφέροντας μια πολύ διαφορετική γεύση με τις στροφές, βραχώδεις ορεινές πίστες.

Για άλλη μια φορά, η Νότια Αμερική επιβεβαιώνει την παρουσία της με το Rally Chile Bio Bío (26 – 29 Σεπτεμβρίου), επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια εμβέλεια του πρωταθλήματος. Ράλι Κεντρικής Ευρώπης (31 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου) θα σαρώσει σε όλη την Αυστρία, την Τσεχία και τη Γερμανία καθώς ο προτελευταίος γύρος πριν από τον μεγάλο τελικό εκτυλιχθεί στην Ασία στο FORUM8 Rally Japan (21 – 24 Νοεμβρίου).

WRC 2024 πρόγραμμα:  Σχολιάζοντας το ημερολόγιο, η διευθύνουσα σύμβουλος του WRC Promoter Jona Siebel δήλωσε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία άλλη μια γεμάτη δράση σεζόν το 2024 με ένα ημερολόγιο που όχι μόνο γιορτάζει τις αξιόλογες παραδόσεις μας, αλλά μας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό μέλλον.

«Η επιστροφή μας στην Πολωνία και το ντεμπούτο μας στη Λετονία υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μια φρέσκια και συναρπαστική εμπειρία WRC για οπαδούς και ανταγωνιστές».

Κάθε γύρος της σεζόν του WRC θα μεταδίδεται ζωντανά στην πρωτοποριακή νέα πλατφόρμα του WRC Rally.TV, καθώς και μέσω παραδοσιακών συνεργατών εκπομπής σε όλο τον κόσμο.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου ΠαιανίαςWRC 2024 πρόγραμμα:  Ημερολόγιο WRC 2024

1. Μόντε Κάρλο (Άσφαλτος/Πάγος) – 25 έως 28 Ιανουαρίου 2024
Νικητής: Thierry Neuville / Hyundai
2. Σουηδία (Χιόνι) – 15 έως 18 Φεβρουαρίου 2024
Νικητής: Esapekka Lappi / Hyundai
3. Safari Rally Kenya) – 28 έως 31 Μαρτίου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί)
4. Κροατία (Άσφαλτος) – 18 έως 21 Απριλίου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί)
5. Πορτογαλία (Εδάφιο) – 9 έως 12 Μαΐου 2024
(Νικητής: θα ανακοινωθεί)
6. Σαρδηνία (Γη) – 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί)
7. Πολωνία (Γη) – 27 έως 30 Ιουνίου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί )
8. Λετονία (Γη ) – 18 έως 21 Ιουλίου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί) )
9. Φινλανδία (Γη) – 1 έως 4 Αυγούστου 2024
(Νικήτρια: θα ανακοινωθεί )
10. Ακρόπολη (Γη) – 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024
( Νικητής: θα ανακοινωθεί)
11. Χιλή (Γη) – 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024
( Νικητής: θα ανακοινωθεί)
12. Κεντρική Ευρώπη (Άσφαλτος) – 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2024
(Ο νικητής: θα ανακοινωθεί)
13. Ιαπωνία (Άσφαλτος) – 21 έως 24 Νοεμβρίου 2024
(Ο νικητής: θα ανακοινωθεί)

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
wrc, προγραμμα, wrc, ατζεντα, acropolis rally, wrc rally, test drive, ημερολόγιο, fia, safari, rally, πασχα, motor, festival, real, game, superman, vodafone, μαΐου, italia, ιουνίου, eko, acropolis, bio, japan, δραση, νέα, test, drive, ride, Ακρόπολη, ιαπωνια, motogp, hamilton, horner, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ημερολογιο 2021, η ζωη, αποτελεσματα, χιονι, ημερομήνια, ημερολόγιο, γερμανια, σημερινη, σουηδια, χιλη, eko, game, italia, motogp, real, safari, test, αρθρο, αυστρια, αλπεις, αμερικη, απιστευτα, αποκαλυψη, ασια, βρισκεται, γευση, γοητεια, γυρος, εκθεση, ενθουσιασμος, επιτυχια, ετοιμο, ευρωπη, ζωη, υποθεση, κροατια, λετονια, μαΐου, μορφη, νοτια αμερικη, πολωνια, πορτογαλια, σαρδηνια, σεζον, συνεχεια, τσεχια, φινλανδια, φορα, acropolis, acropolis rally, bio, drive, festival, fia, hamilton, horner, χωρα, ιουνίου, japan, μια φορα, rally, ride, σκηνη, superman, test drive, θεματα, motor, wrc rally
Τυχαία Θέματα