Superbike οι ομάδες και οι οδηγοί για τη σεζόν 2024

Superbike 2024: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2024 είναι έτοιμο να ξεκινήσει με τον Αυστραλιανό Γύρο. Ας δούμε τη λίστα συμμετοχής των ομάδων και των οδηγών της φετινής σεζόν.
Είκοσι τρεις αναβάτες, δεκαπέντε ομάδες, πέντε κατασκευαστές: αυτοί είναι οι αριθμοί στη λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2024. Μια θετική λίστα συμμετοχών και για ό,τι αφορά την Ιταλία, η οποία παρουσιάζεται στην αρχή με έξι αναβάτες, όλοι ικανοί να καταλάβουν τις θέσεις κορυφή της κατηγορίας. Ωστόσο, υπάρχουν πέντε αναβάτες που θα αγωνιστούν για πρώτη

φορά σε μια ολόκληρη σεζόν του πρωταθλήματος που προορίζεται για ποδήλατα που προέρχονται από τη σειρά. Υπάρχει και κάτι νέο σχετικά με τη λίστα της ομάδας.


DUCATI
Η επωνυμία Borgo Panigale αυξάνει τη δέσμευσή της στη μάντρα WorldSBK. Οι ομάδες που είναι εξοπλισμένες με ένα Panigale V4R πηγαίνουν από τέσσερις σε πέντε καθώς ο αριθμός των αναβατών αυξάνεται από πέντε σε έξι. Κάποια πρόσωπα άλλαξαν επίσης, ξεκινώντας από το Aruba.it Racing – Ducati , το οποίο θα δώσει τον πρωτάρη Nicolò Bulega δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Alvaro Bautista .

Ο Micheal Ruben Rinaldi παραμένει επίσης στην τροχιά της Ducati και μετακινείται από την επίσημη ομάδα στην ομάδα της Motocorsa Racing. Δύο άλλα ονόματα για τον κατασκευαστή της Μπολόνια θα είναι ο Andrea Iannone , που επιστρέφει στον ανταγωνισμό με την ομάδα Go Eleven μετά από μακρά αποκλεισμό για ντόπινγκ, και ο Sam Lowes που θα εκπροσωπήσει την πρωτοεμφανιζόμενη ELF Marc VDS Racing Team στην πίστα.

Ο Umbrian Danilo Petrucci επιβεβαιώθηκε στην ομάδα Barni Spark Racing Team .

Superbike 2024:  YAMAHA
Η εταιρεία των τριών πιρουνιών συντονισμού, όπως και η Ducati, θα έχει έξι YZF R1 στην πίστα, ωστόσο χωρισμένες σε τέσσερις ομάδες αντί για πέντε. Επίσης, όσον αφορά τη Yamaha, θα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο στην επίσημη ομάδα: στο γκαράζ Pata Prometeon WorldSBK Yamaha, μαζί με τον Andrea Locatelli , θα βρίσκεται ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike Jonathan Rea. Το μόνο άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι στην ομάδα GMT94 που θα έχει τον Γερμανό Philipp Oettl ως τυπικό φορέα.

Στην πραγματικότητα, οι αναβάτες δεν αλλάζουν, ούτε το GYTR GRT Yamaha WorldSBK ούτε το Motoxracing WorldSBK. Από τη μια οι Dominique Aegerter και Remy Gardner παραμένουν ενώ από την άλλη ο Bradley Ray επιβεβαιώνεται.


BMW
Ο Γερμανός κατασκευαστής ανεβάζει τον πήχη παρουσιάζοντας τον εαυτό του στην αρχή της σεζόν του 2024 με δύο επίσημες ομάδες: από τη μία την ομάδα Bonovo Action με αναβάτες τους Scott Redding και Garrett Gerloff , από την άλλη την ROKiT Motorrad WorldSBK με τον Micheal van der στις τάξεις του ο Μαρκ και ιδιαίτερα ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου.

Παρουσίαση της ομάδας BMW Superbike 2024

Superbike 2024:  HONDA
Τέσσερις οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες επίσης για τη μάρκα Minato. Η πίεση του να πρέπει να πάρει ένα αποτέλεσμα που έχει η ομάδα HRC θα πέσει στους ώμους των Iker Lecuona και Xavi Vierge. Η συλλογή των χρήσιμων δεδομένων για την ανάπτυξη θα πέσει στην ομάδα Petronas MIE Racing , η οποία, με τον Taran Mackenzie και τον Adam Norrodin θα πρέπει να έχει, τουλάχιστον στα χαρτιά, άμεση σύνδεση με την επίσημη ομάδα.

KAWASAKI
Ωστόσο, η Kawasaki μειώνει τη δέσμευσή της, τουλάχιστον από αριθμητική άποψη, στον κόσμο των παραγώγων. Ο κατασκευαστής που κυριάρχησε στο πρωτάθλημα από το 2015 έως το 2020 βλέπει μείωση στον αριθμό των ZX-10RR στην πίστα. Οι μόνοι Νίντζα ​​στον αγώνα θα είναι στην πραγματικότητα αυτοί της Kawasaki Racing Team , με επικεφαλής τους Axel Bassani και Alex Lowes και αυτός της Puccetti Racing που εμπιστεύτηκε τον Tito Rabat.

Superbike 2024:  Η ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERBIKE 2024

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα