S-500: Έτοιμο το νέο υπέρ αντιπυραυλικό που ρίχνει F-35 – Το θέλει η Τουρκία

S-500: Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα είναι πλήρως λειτουργικό το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Aerospace Forces, αντιστράτηγος Αντρέι Γιούντιν.

Oruç Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλεια πάλι αλλά για να σωθεί

Το ρωσικό S-500 αναφέρεται ως ο δολοφόνος των F-35 ενώ κατατάσσεται ως το πρώτο όπλο της σειράς του που μπορεί να καταρρίψει στόχους στο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου η Τουρκία και η Κίνα έχον δείξει τεράστιο ενδιαφέρον γι στην αγορά των S-500.

Η παραγγελία των F-35 από την Ελλάδα (σ.σ. που ήταν να πάνε στην Τουρκία) ερμηνεύεται από την Άγκυρα ως ένα βήμα κατά των τουρκικών S-400 η αγορά των οποίων από την Τουρκία προκάλεσε την αποβολή της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Oι Τούρκοι φέρουν βαρέως την αγορά των… δικών τους F-35 από την Ελλάδα, μια εξέλιξη που μαζί με την αγορά των 18 γαλλικών Rafale, βάζει την Ελλάδα επικεφαλής στην κούρσα του Αιγαίου και την Ανατολικής Μεσογείου για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Tουρκία: Tα 50 F4 που θα χρησιμοποιηθούν για κορεσμό των ελληνικών ραντάρ

Πέντε χρόνια υπολογίζουν ειδικοί ότι χρειαστεί για να φτιάξει η Άγκυρα το δικό της μαχητικό, με τον κινητήρα του Eurofighter.

Μάλιστα όπως σημειώνουν θα ρωσικά S-400 θα καταρρίψουν με την πρώτη ευκαιρία τα αμερικανικά F-35 αν τολμήσουν οι Έλληνες να τα στείλουν στην Τουρκία.

Πάντως για την ώρα τα F-35 είναι αόρατα για τους S-400.

Το άρθρο S-500: Έτοιμο το νέο υπέρ αντιπυραυλικό που ρίχνει F-35 – Το θέλει η Τουρκία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα