Rapid Test: Ποιοι μπορεί να μην τα πληρώνουν!

Ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την πορεία της Πανδημίας και των εμβολιασμών στη χώρα αλλά και για τα rapid test.

Όπως είναι γνωστό, νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα (13/9) στην χώρα μας για τον έλεγχο της πανδημίας του Κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται συχνά rapid test πλέον στην καθημερινότητα τους. Ανάλογα την δουλειά τους πρέπει να προσκομίζουν 1 ή 2 αρνητικά τεστ την εβδομάδα,

ενώ ταυτόχρονα η είσοδος τους σε εσωτερικούς χώρους αλλά και για την είσοδο σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ χρειάζεται επίσης αρνητικό τεστ.

Η τιμή των rapid test έχει διαμορφωθεί στα 10 ευρώ από τα 20 στα οποία βρισκόταν ενώ πλέον ο ΕΟΔΥ δεν θα προχωράει σε δωρεάν δειγματοληψίες σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο κ. Πλεύρης ωστόσο αποκάλυψε ότι ίσως υπάρξει μία ελαστικότητα από την Κυβέρνηση για αυτό το θέμα η οποία θα αφορά όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Αναλυτικά, εξήγησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα άτομα τα οποία έχουν προβεί στην 1η δόση του εμβολίου αλλά δεν έχουν ακόμη το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού να μην χρειάζεται να κάνουν δωρεάν rapid test.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ αυτή τη στιγμή για τα rapid test

– Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

– Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Σε περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών  εκτός οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ:

«Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, πρόστιμο που θα αυξάνεται σε 5.000 ευρώ αν δεν τηρείται η τιμή του πλαφόν.

Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα