Live η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Στις 18.00 ξεκίνησε η εκδίκαση που αφορά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών για την φερόμενη πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη και η ακριτική ομάδα με

αφαίρεση 12 βαθμών (7 για την φερόμενη πολυιδιοκτησία και 5 για την μετοχική της σύνθεση).

Το κείμενο ανανεώνεται…

19:32 Μπαλτάκος: Είναι μια απλή επιτροπή του υφυπουργείου αθλητισμού, όργανο εκτελεστικής εξουσίας που βγάζει γνωμοδότηση, και ο πρωθυπουργός στη Βουλή για γνωμοδότηση είπε. Έρχεται το πρωτοβάθμιο όργανο και λέει “δεσμεύομαι”. Το Σύνταγμα δεν το λέει πουθενά αυτό ομως… ότι το πρωτοβάθμιο όργανο δεσμεύεται από μια επιτροπή του δημοσίου”.

19:29 Μπαλτάκος:  “Το Διοικητικό Εφετείο και το ΣτΕ έχουν τη δικαιοδοσία να κρίνουν τις διοικητικές πράξεις. Το Διοικητικό Εφετείο είπε χτες ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν δεσμεύει μία επιτροπή” . 

19:27 Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ:  “Ο τακτικός δικαστής θεώρησε ότι δεσμεύεται από μία απόφαση διοικητικού οργάνου, από μία πράξη της διοίκησης. Από την Αναγέννηση και μετά, εκείνος ο οποίος ασκεί τη δίωξη δεν μπορεί και να δικάσει την υπόθεση.Το Διοικητικό Εφετείο με πρόεδρο την κυρία Σαφαρίκα είπε ότι η διαβίβαση της έκθεσης λειτουργεί ως πειθαρχική παραπομπή. Δεν μπορέι να υποστηριχτεί κατά τρόπο πειστικό ότι το δικαιοδοτικό όργανο δεν έχει την εξουσία να αποφανθεί επί των πραγματικών περιστατικών. Εμείς δεν λέμε ότι ο Α δεν είναι αυτό και ο Β δεν είναι εκείνο. Λέμε ότι υπήχθησαν σε λάθος κανόνα”.

19:15 Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: “Στην Ελλάδα, παγκόσμια πρωτοτυπία, το Πρωτοδικείο δίνει μια λίστα και οι δικαστές εκλέγονται από την ΕΠΟ. Είστε δικαιοδοτικά όργανα, μορφή διαιτησίας, εδώ έχετε ιδιότητα δικαστή αλλά οφείλονται να ακολουθήσετε μόνο όσα προβλέπονται στο καταστατικό. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ σε κανένα σημείο δεν τιμωρούν την πολυιδιοκτησία. Για διάταξη που δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, δεν μπορείτε να τιμωρήσετε. Ή δέχεστε ότι δεν προβλέπεται καθόλου στον κανονισμό και δεν μπορείτε να επιβάλλεται ποινή, ή πάτε με το άρθρο 5 της ΟΥΕΦΑ οπότε η όλη διαδικασία είναι λάθος γιατί δεν έγινε δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα”.

19:05 Μπίρδας, ΠΑΟΚ: “Το παράρτημα λέει για μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού. Εμείς δεν έχουμε ανάκληση του πιστοποιητικού όπως η Ξάνθη, πως θα τιμωρηθούμε. Εκανε λάθος που επέβαλε ποινή με το νόμο γιατί λέει ότι υπάρχει κενό. Κανένα κενό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πουθενά ποινή πειθαρχικά αν δεν προβλέπεται”.

19:00 Μπίρδας (ΠΑΟΚ) : Η ΕΠΟ ποτέ δεν εκδίκαμε με το νόμο. Το λάθος της πειθαρχικής επιτροπής ήταν από την κλήση. Μας καλούσε στην εκδίκαση, τι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε αν υπήρχε αδίκημα, αυτό να γίνει μόνο μέσω του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και δεν έγινε. Η θα έπρεπε να ασκήσει δίωξη για το καταστατικό ή να ασκηθεί δίωξη με το άρθρο 5 του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ. “.

18:51 Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Ουδέποτε υπήρξε έστω και μια απόφαση που να επιβλήθηκε ποινή που να προβλέπεται αλλού πλην των κανονισμών της ΕΠΟ, του καταστατικού. Απαγορεύεται η επιβολή ποινών που προβλέπονται εκτός καταστατικού της ΕΠΟ. Λέει το καταστατικό ότι ποινές που δεν αναφέρονται, δεν αναγνωρίζονται και δεν ισχύουν με εξαίρεση το ντόπινγκ

18:48: Σουλούκου (Ολυμπιακός) : “Τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός της έφεσης του ΠΑΟΚ από την καταγγελία μας; Μόνο να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος αυτός που ανέδειξε την αλήθεια”.

18:46 Τσιρωνάς (Ολυμπιακός) : “Από τότε που άρχισε η διαδικασία, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσπαθούν να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός. Για μένα αυτό είναι ένδειξη ενοχής. Ο Ολυμπιακός δεν είναι κάποιος που άκουσε, που είδε φως και μπήκε. Είναι αυτός που κατέθεσε την τεκμηριωμένη καταγγελία”.

18:44 Βενιέρης (Ολυμπιακός) : “Ο ΠΑΟΚ θέλει να μιλήσει μόνος του στην έφεση και θέλει εμείς να τον αφήσουμε να μιλάει μόνος του”.
18:41 Κούγιας: “Κύριε πρόεδρε, πείτε στον κύριο Μπαλτάκο που απέχει χρόνο από τις διαδικασίες, ότι έχουμε δικονομία”.

18:40: Ο Μπαλτάκος τον διακόπτει και λέει: “Κύριε πρόεδρε, ζητά να χειροτερεύσει η ποινή μας. Μπορεί η ποινή να γίνει επί τω χείρω;”.

18:40 Μικρή ένταση ανάμεσα σε Κούγια και Μπαλτάκο. “Ακούμε τους ισχυρισμούς του συνηγόρου και θα αποφασίσουμε μετά” παρεμβαίνει ο πρόεδρος.

18:38: Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει στη συνέχεια η υπόθεση να επιστρέψει στην ΕΕΑ για να γίνει εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης για την πολυιδιοκτησια.

18:30 Μαυρομμάτης, (ΠΑΟΚ) : “Η ΕΕΑ δέχθηκε τον Ολυμπιακό με συνθήκες για τις οποίες έχουμε προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια. Στη συνέχεια έκανε πρόσθετη παρέμβαση, την οποία αντικρούσαμε ως απαράδεκτη, και δέχθηκε ορθά το μη νόμιμο. Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να συμμετάσχει στη δίκη για να ακουστούν τα επιχειρήματα του, ανακάλυψε χθες το απόγευμα τη λογική της έφεσης. Πρέπει να απορριφθεί ως απαραδεκτη. Ζητάμε να εξετάσετε την έφεση μας και να ακουστούμε μόνο εμείς και μετά να παρουσιάσει την άποψη της και να αντικρούσουμε”.

18:28 Λάμπρος Μπίρδας (ΠΑΟΚ) : “Αδιανόητο ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να έρθει στη δική μας έφεση από το φινιστρίνι της πίσω πόρτας”.

18:25 Ο Ολυμπιακός ζητάει μετά τον ΠΑΟΚ να τοποθετηθεί και ο ίδιος. Ο ΠΑΟΚ διαφωνεί

Super League: Αναβάλλονται τα πλέι οφ, έκτακτο ΔΣ!

The post Live η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα