Live ενημέρωση: Η ΑΕΚ περνάει νικηφόρα (2-1) από το Καραϊσκάκης και πιάνει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία

19:22 7/1/2024 - Πηγή: Sportime

Live ενημέρωση για τα παιχνίδια Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (17:00), Άρης – ΠΑΟΚ (19:30) και Ολυμπιακός – ΑΕΚ (21:00), τα οποία διεξάγονται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Live ενημέρωση: Ολυμπιακός
ΑΕΚ 1-2 Τελικό

Τέλος! Η ΑΕΚ επικρατεί με 2-1 στο Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού και φτάνει τους 38 βαθμούς, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν στους 32. 40 έχει ο Παναθηναϊκός και

Διανύουμε τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων.

Στο 71′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι στον Ναβάρο από τον Κάλενς! Ο VAR τσέκαρε τη φάση και αποφάσισε οτι δεν υπάρχει παράβαση. Σύμφωνα με την Cosmote αποβλήθηκε ο Κώστας Καραπαπάς.

65: Στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα που έχει δώσει η ΑΕΚ και έχοντας πάρει την κατοχή της μπάλας πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 68′ ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Μασούρα, όμως το γκολ ακυρώνεται για χέρι του Έλληνα επιθετικού.

46′ 1-2: Άρχισε το Β΄ μέρος: Δίκαιο το αποτέλεσμα ως τώρα για την ΑΕΚ και μάλιστα ίσως να είναι και λίγο άδικο, καθώς δέχθηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού σε όλο το πρώτο μέρος.

ΓΚΟΛ 1-2: Χαμός στα τελευταία 13 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ντέρμπι ΟλυμπιακόςΑΕΚ καθώς σημειώθηκαν τρία γκολ. Ο Ολυμπιακός μειώνει στο 44′ με τον Μασούρα, μετά από κάθετη του Φορτούνη που εντόπισε την άμυνα της Ενωσης πολύ ψηλά. 1-2 το σκορ του ημιχρόνου και έτσι το δεύτερο μέρος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΓΚΟΛ 0-2: Μέσα σε οκτώ λεπτά η ΑΕΚ «παγώνει» ακόμη πιο πολύ το έτσι κι αλλιώς άδειο Καραϊσκάκης, καθώς πετυχαίνει δύο γκολ! Το 0-1 έγινε στο 32′ από τον Λιβάι Γκαρσία μετά από τρομερό άλμα και κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ. Το 0-2 έγινε στο 40′. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Τσούμπερ από κοντά, με τον Λιβάι να γίνεται δημιουργός με κεφαλιά πάσα. Αρχικά καταλογίστηκε οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR μέτρησε κανονικά

Τέλος στο ντέρμπι του Βικελίδης! Τεράστια νίκη για τον Άρη που μετά το 20λεπτο ήταν ανώτερος και σαφώς πιο ουσιαστικός του δικεφάλου που είχε την κατοχή και κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν τις αξιοποίησε εκτός από το γκολ του Μπάμπα στο 75′. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σουλεϊμάνοφ στο 46′ και ο Σαβέριο στο 59′.

Ο ΠΑΟΚ μειώνει σε 2-1 επί του Άρη

Το 2-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ

Το 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ

75′ ΓΚΟΛ: Ο ΠΑΟΚ που ήταν εξαιρετικά φύλαρος ως τώρα σκοράρει και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Ο Κωναταντέλιας βρίσκει με κάθετη τον Σβαμπ, αυτός αντί για σουτ γυρνάει την μπάλα προς το πέναλτι, ο Μπράμπετς είναι εκτός θέσης και ο Μπάμπα σουτάρει, με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να καταλήγει στα δίχτυα.

1′: Άρχισε το Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ορτέγκα – Καμαρά, Έσε – Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε – Ναβάρο. Στον πάγκο: Τζολάκης, Ζ. Μαρτίνς, Αλεξανδρόπουλος, Μπα, Κίνι, Καρβάλιο, Βρουσάι, Ρίτσαρντς, Ντόη.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ – Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Πήλιος, Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πόνσε, Ελίασον, Φερνάντες, Πισάρο.

Διαιτητής: Μαρχέφκα (Σλοβακία)Βοηθοί: Χρμο, Ζέμκο (Σλοβακία)Τέταρτος: Βεργέτης (Αρκαδίας)VAR: Μίκελ (Σλοβακία), Μεϊντάνας (Αχαϊας)

59′ ΓΚΟΛ 2-0: Πολύ πιο ουσιαστικός ο Άρης στο Β’ μέρος, παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων με τον κορυφαίο παίκτη του που είναι ο Κίκε Σαβέριο! Ο Μορόν μετά από νέο λάθος του Κετζιόρα βγάζει στον Σαβέριο και ο εξτρέμ από το Εκουαδόρ νικάει με άψογο πλασέ τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-0

46′: ΓΚΟΛ 1-0: Το δεύτερο μέρος αρχίζει με γκολ για τον Άρη! Μετά από μόλις 30 δευτερόλεπτα, ο Σαβέριο σέντραρε, ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Σουλεϊμάνοφ που έκοψε κάθετα στην εστία του ΠΑΟΚ με προβολή έκανε το 1-0!

Ημίχρονο στο Βικελίδης, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με λίγες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε την μερίδα του λέοντος στην κατοχή στο πρώτο 20λεπτο όμως στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε και είχε την καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο με τον Μορόν να φεύγει σε τετ α τετ και τον Βιεϊρίνια να σώζει την τελευταία στιγμή

Στο 41′ είχαμε την καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου, ήταν για τον Άρη που άγγιξε το 1-0! Μετά από γλίστρημα του Κετζιόρα, ο  Μορόν σούταρε όμως ο Βιεϊρίνια μπλόκαρε το σουτ του Ισπανού με προβολή, σώζοντας την ομάδα του.

Ωραίο κλίμα στο Βικελίδης πριν τη σέντρα

20′: Μετά από 20 λεπτά δεν έχουμε άλλες φάσεις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ έχει την κατοχή της μπάλας και πριν λίγο εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ στο ματς, χωρίς όμως ο δικέφαλος να εκμεταλλεύεται την εδαφική υπεροχή του

10′: Δυνατό ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν δυνατά στις μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με τον Τόμας (9′) που ήταν στην καρδιά της περιοχής μόνος, να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Νταρίντα κάνει σουτ στην αντεπίθεση που φεύγει λίγο άουτ.

6′: Ο Μπάμπα πατάει τον Ζουλ και τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Θα μπορούσε να αντικρίσει ακόμη και την κόκκινη.

1΄: Άρχισε το ντέρμπι!

Οι συνθέσεις του αγώνα

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Στον πάγκο του Άρη είναι οι: Xoυτεσιώτης, Ρόουζ, Φεράρι, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Σαμόρα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Μουργκ, Μπράντον.

Διαιτητής: Σάντι ΠούτροςΒοηθοί: Λαρς Χούμελγκααρντ, Ντένιζ Γιουρντακούλ4ος: ΓκάμαρηςVAR: Γιόνας Χάνσεν, ΜπουξμπάουμΆρης – ΠΑΟΚ

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι οι: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τζίμας.
90’+2 ΓΚΟΛ: Λάθος του Ζέκα, ο Λιάβας παίρνει την μπάλα, δίνει στον Σενγκέλια και εκείνος με δυνατό σουτ μειώνει σε 2-1.

89′ ΓΚΟΛ: Κλέβει ο Ζέκα, δίνει στον Τζούρισιτς και εκείνος από μέσα δεξιά με διαγώνιο πλασέ κάνει το 2-0.

80′ Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό με διαγώνιο σουτ του Τζούρισιτς.

51′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, ο Σπόραρ παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ανοίγει το σκορ.46′ Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι ο Παναιτωλικός ακριβώς πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

45′ Ημίχρονο στη Λεωφόρο, στο 0-0 Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός.

11′ Σημαντική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, λίγο έξω περνά το σουτ του Μαυρία.

1′ Σέντρα στο παιχνίδι.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Λιάβας, Μπαλτασάρα, Πέρες, Σενγκέλια, Καρέλης.

Οι πάγκοι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Μπερνάρ, Λημνιός, Αϊτόρ, Σπόραρ, Γερεμέγεφ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Στάγιτς, Τσιγγάρας, Μπουζούκης, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Νικολάου, Ντουάρτε, Πέδρο.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα