H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης – Έρευνα και από τους Τούρκους για την περίπτωση των Ελλήνων

16:31 7/3/2024 - Πηγή: Sportime

Μία… είδηση που πέρασε στα ψιλά είχε η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, κατά την παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων, «έχουμε 22.000 Έλληνες πανεπιστημιακούς στο εξωτερικό».

Δηλαδή, το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού διδάσκει σε ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας
που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης

Πρόκειται για αριθμό ο οποίος είναι δέκα (!) φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς έξι στους δέκα Έλληνες καθηγητές είναι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι μόνο ένας καθηγητής να βρίσκεται σε πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το τεχνικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, η Ελλάδα είναι κατ’ αναλογία πληθυσμού η δεύτερη χώρα με το περισσότερο διδακτικό προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αμβλώσεις: Στην Αμερική προωθούν χημικές ουσίες για να αποβάλλουν έγκυες τα έμβρυα και μετά να τα ρίχνουν στην τουαλέτα- Οι αντιδράσεις

Τρέλα με τις τιμες στις σοκολάτες – Γίνονται απρόσιτες

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα