Formula 1: Ο Λάντο Νόρις προειδοποιεί τον ανταγωνισμό: «Μόλις ξεκινάμε»

Formula 1 Λάντο Νόρις: Νικητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Λάντο Νόρις βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα στους αντιπάλους του.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Λάντο Νόρις είναι ακόμα στο σύννεφο εννέα. Αν και πανηγύρισε αυτή την πρώτη νίκη με την ομάδα του την Κυριακή κοντά στο Μαϊάμι, ο Άγγλος σαφώς δεν έχει κατέβει ακόμα. Πρέπει να πούμε ότι είχε μια ονειρική μέρα, αυτός που δεν είχε λουστραριστεί ποτέ στο παρελθόν.

Από την Κυριακή είχε καιρό να ευαισθητοποιηθεί, να απολαύσει το πλευρό του με το στενό του περιβάλλον. Δημόσια όμως,

μιλούσε ελάχιστα. Προφανώς υπήρχε δημοσίευμα στα κοινωνικά του δίκτυα, αλλά ο Λάντο Νόρις ήθελε να αφιερώσει λίγο παραπάνω χρόνο για να γράψει μερικές γραμμές, πιο προσωπικές από τις νικηφόρες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους διάφορους λογαριασμούς του.

Μια λίγο βαθύτερη αντανάκλαση του τι βίωσε, ένιωσε, πώς το βίωσε και κυρίως πώς μοιάζει το μέλλον. Γιατί προφανώς αυτή η πρώτη νίκη μετά από 110 Grand Prix θα του ανοίξει την όρεξη, αυτόν που έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

«  Πέρασα πραγματικά τις πιο τρελές μέρες της ζωής μου », έγραψε. Δεν ξέρω ακόμα τι να πω, αλλά ήταν ένα όνειρο από παιδί. Δεν έχω σταματήσει να χαμογελάω από τον 33ο γύρο ( επανεκκίνηση του Grand Prix). Δούλεψα τόσο σκληρά για να φτάσω εκεί και τελικά απέδωσε. Η υποστήριξη από ολόκληρη την ομάδα μου, από τους οπαδούς της McLaren , από τους άλλους οδηγούς και από τόσους άλλους, εκτίμησα κάθε μικρό κομμάτι της. Σας αγαπώ όλους. Και μετά από όλα αυτά, μόλις ξεκινάμε . » Το μήνυμα έχει περάσει καθώς η McLaren φαίνεται να επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να κάνει τα νέα της ανταλλακτικά να λειτουργούν αμέσως. Θα μπορέσει η αγγλική φυλή να επαναλάβει την Imola σε δέκα ημέρες (17-19 Μαΐου); Σε κάθε περίπτωση το ραντεβού γίνεται…

Πού κατατάσσεται ο Νόρις ανάμεσα στους οδηγούς που περίμεναν περισσότερο πριν από την πρώτη τους νίκη;

Formula 1 Λάντο Νόρις: Ο Λάντο Νόρις σημείωσε την πρώτη του νίκη στη F1 μετά από περισσότερα από 5 χρόνια και περισσότερα από εκατό Grand Prix. Πού ταιριάζει στην ιστορία της Formula 1;

Για να σπάσει τη σαμπάνια για την πρώτη θέση, ο Λάντο Νόρις έπρεπε να περιμένει, πολλή αναμονή. Πριν από το Grand Prix του Μαϊάμι του 2024, ο εκπρόσωπος της McLaren είχε χάσει την ευκαιρία του για μια πρώτη νίκη. Ήταν στη Ρωσία, κάτι λιγότερο από τρία χρόνια πριν.

Προηγούμενος, λοιπόν, πήρε το στοίχημα να μην σταματήσει όταν άρχισε να πέφτει η βροχή με μόνο λίγους γύρους να έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί. Μια επιλογή που δεν του έφερε τύχη, καταλήγοντας παγιδευμένος από πτώση νερού στο δρομολόγιο του Σότσι. Από τότε, ο Άγγλος δεν είχε πραγματικά άλλη πραγματική ευκαιρία να κερδίσει. Στη Φλόριντα, δεν έπρεπε να έχει. Τουλάχιστον στα χαρτιά. Αλλά τελικά, τα γεγονότα του αγώνα λειτούργησαν υπέρ του και ο Λάντο Νόρις κατέληξε να ενθουσιάζεται.

Ένα κατόρθωμα που συνέβη κατά τη διάρκεια του 110ου Grand Prix του, καθιστώντας τον έναν από τους οδηγούς που έπρεπε να περιμένουν περισσότερο πριν κερδίσουν.

Ο Νόρις, ισάξιος του Φισικέλα, ο Πέρεθ πολύ μπροστά

Formula 1 Λάντο Νόρις: Στην ιστορία της F1 , ο Lando Norris έγινε ο 114ος διαφορετικός νικητής, ο πρώτος που μπήκε σε αυτόν τον κύκλο μετά τον συμπατριώτη του George Russell (Grand Prix Βραζιλίας 2022).

Στην κατάταξη του μεγαλύτερου αριθμού Grand Prix που αγωνίστηκαν πριν από μια πρώτη νίκη, ο Βρετανός ισοφάρισε έναν συγκεκριμένο Giancarlo Fisichella, επίσης νικητή για την 110η εμφάνισή του στη F1 (2003 Grand Prix Βραζιλίας). Στο Top 10, είναι 8οι με τον Mika Hakkinen και το 96 του ξεκινά πίσω τους (Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι 1997).

Μέχρι στιγμής, το ρεκόρ κατέχει ο Sergio Pérez. Φτάνοντας στη Formula 1 το 2011 με τα χρώματα της Sauber, ο Checo έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2020 και το 190ο Grand Prix του για να ανέβει στην κορυφή του βάθρου. Ήταν κατά τη διάρκεια του Sakhir Grand Prix εν μέσω πανδημίας όταν κατάφερε επίσης να κερδίσει αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του αγώνα στην τελευταία θέση! Ο Carlos Sainz (150) και ο Mark Webber (130) είναι οι άλλοι κάτοικοι του Top 3 αυτής της κατάταξης, ορισμένοι από τους οποίους θα προτιμούσαν να μην εμφανιστούν εκεί ακόμα κι αν η νίκη στη F1 δεν δίνεται σε όλους…

Formula 1 Λάντο Νόρις: Οι Top 10 οδηγοί με τους περισσότερους αγώνες πριν από την πρώτη τους νίκη

1. Sergio Pérez – 190 (2020 Sakhir Grand Prix)
2. Carlos Sainz – 150 (2022 British Grand Prix)
3. Mark Webber – 130 (2009 Grand Prix)
4. Rubens Barrichello – 124 (Grand Prix Γερμανίας 5 2000)
5. Jarno Trulli – 117 (2004 Grand Prix)
6. Jenson Button – 113 (2006 Grand Prix)
7. Nico Rosberg – 111 (2012 Grand Prix) =
8. Giancarlo Fisichella – 110 (2003) Βραζιλιάνος.
9. Λάντο Νόρις – 110 (2024 Γκραν Πρι Μαϊάμι)
10. Μίκα Χάκκινεν – 96 (1997 Γκραν Πρι Ευρώπης)

Ακολούθησε μας Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1, Λάντο Νόρις, Μόλις,Formula 1, lanto noris, molis