Formula 1 China: Ήταν πραγματικά «sold out» η Σαγκάη το 2024;

Formula 1 China : Η Formula 1 αγωνίστηκε ξανά στην Κίνα για πρώτη φορά από το 2019. Και το Γκραν Πρι στο Διεθνές Σιρκουί της Σαγκάης στη Σαγκάη ήταν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απόλυτη επιτυχία: Κατά τη διάρκεια του εισαγωγικού γύρου στον αγώνα την Κυριακή, το «sold out» γεγονός τονίστηκε με μια εισαγωγή στο TVSport . ( Στην επισκόπηση των αριθμών κοινού για το 2024! )

Σε αντίθεση με άλλα Grand Prix, οι υπεύθυνοι για αυτήν

την εμφάνιση απέφυγαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία. Αντίθετα, υπήρχε μόνο χώρος για την πληροφορία ότι είχαν περάσει ακριβώς «20 χρόνια από το πρώτο κινεζικό Grand Prix» της Formula 1 το 2004. Πόσοι λοιπόν ήταν οι επισκέπτες; Αργότερα έγινε μια ξεχωριστή δήλωση σχετικά με αυτό: ήταν 60.000, μόλις την Κυριακή. Στην πραγματικότητα, οι ανοιχτές κερκίδες στο International Circuit της Σαγκάης ήταν πολύ καλές στο Grand Prix, ειδικά η μεγάλη κεντρική κερκίδα στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και οι θεαματικές κερκίδες στη φουρκέτα. Πολλοί θαυμαστές λάτρευαν τον τοπικό τους ήρωα Guanyu Zhou.

Αλλά μερικές κερκίδες θεατών δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου το Σαββατοκύριακο στη Σαγκάη: οι κερκίδες στη δεύτερη καμπύλη σαλιγκαριού στην αρχή της πίσω ευθείας ήταν καλυμμένες εδώ και χρόνια και δεν κυκλοφόρησαν ούτε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση τουFormula 1 China: Το αναφερόμενο συνολικό κοινό εγείρει ερωτήματα

Παρά το γεγονός αυτό, οι υποστηρικτές της Σαγκάης αναφέρουν τώρα ένα συνολικό κοινό που ξεπεράστηκε μόνο από τα πρώτα χρόνια της πίστας, όταν χρησιμοποιήθηκε η πλήρης χωρητικότητα – για 260.000 θεατές τη σεζόν 2004 και 270.000 τη σεζόν 2005 Μετά από αυτό, οι αριθμοί στην Κίνα μειώθηκαν απότομα και στην αρχή της εποχής των υβριδικών turbo από το 2014 και μετά, ο αριθμός έπεσε στις 145.000 περίπου.

Το 2024, ωστόσο, «περισσότεροι από 200.000 θεατές» λέγεται ότι βρέθηκαν εκεί. Αυτό αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης , επικαλούμενα τους τοπικούς διοργανωτές. Εάν αφαιρέσετε τους 60.000 επισκέπτες της Κυριακής από αυτόν τον αριθμό, θα μείνουν 140.000 για τις υπόλοιπες ημέρες της εκδήλωσης από Πέμπτη έως Σάββατο. Και πρέπει να ήταν τόσο καλοί όσο και την ημέρα του αγώνα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακριβής ανάλυση των μεμονωμένων ημερών και ορισμένες κινεζικές πηγές αναφέρουν ρητά μόνο τις «τρεις ημέρες της εκδήλωσης». Με μόνο τρεις ημέρες, ωστόσο, ακόμη περισσότεροι επισκέπτες θα έπρεπε να έρθουν στην πίστα την Παρασκευή ή/και το Σάββατο από ό,τι την Κυριακή, κάτι που θα ήταν πολύ ασυνήθιστο για τις συνθήκες της Formula 1.

Εκεί που βρίσκεται η Σαγκάη σε διεθνή σύγκριση

Formula 1 China: Με, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 200.000 θεατές το Σαββατοκύριακο, η Σαγκάη βρίσκεται μέχρι στιγμής στη μέση της σεζόν της Formula 1 του 2024 . Ο Sachir στο Μπαχρέιν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κάτω μέρος με 100.000, ενώ η Μελβούρνη στην Αυστραλία είναι σαφώς στην κορυφή με πάνω από 450.000.

Και είναι μόνο τα άλλα Grand Prix στην αραβική περιοχή που βρίσκονται κάτω από τα στοιχεία της Σαγκάης: Το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε 170.000 θαυμαστές πέρυσι, το Lusail στο Κατάρ 120.000 επισκέπτες. Στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας υπήρχαν περίπου 150.000 το 2023. Οι διοργανωτές δεν έχουν δώσει ακόμη πληροφορίες για το 2024.

Όπως πάντα, ο συνολικός αριθμός θεατών είναι το άθροισμα των ημερήσιων συνόλων. Με άλλα λόγια, όποιος βρίσκεται εκεί ως επισκέπτης τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνεται στα στατιστικά των θεατών τρεις φορές και μετράται τρεις φορές.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα