Ολυμπιακός: Από μικρό και από… τρελό μαθαίνεις στις κούπες! (videos)

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ένα “διαμάντι” στη λαμπερή συλλογή τροπαίων του και ο λόγος φυσικά για το κύπελλο του Youth League το οποίο σήκωσαν στον ουρανό της Νιόν οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου μετά τη “σπαθάτη” και εντυπωσιακή νίκη 3-0 επί της Μίλαν! Ναι, το Champions League των

“μικρών” βρίσκεται πλέον σε ελληνικά και “ερυθρόλευκα” χέρια. Η Κ19 του Ολυμπιακού δεν είναι μια φωτοβολίδα που βασίστηκε στην τύχη ή στην αστρική συγκυρία για να φτάσει σ’ αυτό το επίτευγμα. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών με σταθερό κορμό, που μαζί βάδισαν ως έφηβοι και ανδρώθηκαν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία βρήκαν ρόλους και μετέτρεψαν τα όνειρα σε στόχους. Με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση μιας ολόκληρης ομάδας προπονητών και άλλων επαγγελματιών του παιδαγωγικού αθλητισμού, έφτασαν στην τελευταία πίστα ενός πέρα για πέρα αληθοφανούς video game! Το τερμάτισαν με ευκολία και πλέον η παρέα του Κωστούλα, του Μουζακίτη, του Παπακανέλλου, του Μπακούλα (τι ΓΚΟΛΑΡΑ έβαλες), του Σίνα και των άλλων παιδιών είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατέκτησε τρόπαιο της UEFA! To τρόπαιο που τους απονεμήθηκε μοιάζει με το περίγραμμα ενός άδειου κυπέλλου, στο χέρι τους είναι πλέον να το γεμίσουν με περισσότερες εμπειρίες και επιτυχίες.

Αν δεν σας φτάνει αυτό για να σχηματίσετε το μέγεθος της επιτυχίας, ας ρίξουμε μια ματιά στους προηγούμενους νικητές της διοργάνωσης! Πηγαίνοντας προς τα πίσω συνανταμε τις Άλκμααρ, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Μπαρτσελόνα (x2), Σάλτσμπουργκ, Τσέλσι (x2). Μιλάμε λοιπόν είτε για μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είτε για συλλόγους που “ζουν και ευδοκιμούν” μέσα απ’ την καλλιέργεια ταλέντων. Μεταξύ αυτών των συλλόγων βρίσκεται πλέον επίσημα ο Ολυμπιακός. Η παρουσία του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, ενός… κανονικού προπονητή, στο τιμόνι της Κ19 του Ολυμπιακού αποτέλεσε εγγύηση, τόσο για την τακτική, όσο και για την πνευματική καθοδήγηση αυτού του σπουδαίου συνόλου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στις χθεσινές δηλώσεις του σχετικά με τον τελικό κόντρα στη Μίλαν, ουσιαστικά εξίσωσε εαυτόν με τον Συλαϊδόπουλο, αναφέροντας πως και ο ίδιος απολαμβάνει τις συμβουλές του. Να σημειώσουμε πως ο Βάσκος τεχνικός μίλησε για τα παιδιά της Κ19 σαν οντότητες τις οποίες χρειάζεται άμεσα στη δική του εξίσωση. “Τους περιμένουμε να μας βοηθήσουν” είπε ο Μεντιλίμπαρ προαναγγέλοντας μια ενδιαφέρουσα νέα σεζόν ουσιώδους μίξης ταλέντου, εμπειρίας και νεότητας στον Ολυμπιακό.

Οκ, τα είπαμε για τους μικρούς, ας πάμε στον “τρελό” του τίτλου, που δεν είναι άλλος απ’ τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας, καθώς έχει διαμορφώσει ένα ιδανικό περιβάλλον ώστε να ανθίσουν τα ταλέντα τα οποία ευτυχούν να διαβαίνουν την πόρτα του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη. Αρκετά χρήματα, μεράκι και επιμονή για κάτι μεγάλο, ακόμα κι αν αυτό δεν φαινόταν ούτε με το κυάλι, πριν από λίγα χρόνια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως ικανός επιχειρηματίας, τήρησε τον κανόνα “trust the process”, εμπιστεύθηκε τα κατάλληλα πρόσωπα, επένδυσε σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και πλέον η κούπα των “μικρών” στα χέρια του αποτελεί καύσιμο για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Δεν είναι παράδοξο να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη επιτυχία της Κ19 θα δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα των ανδρών για την απόλυτη υπέρβαση απέναντι στην Άστον Βίλα. Έτσι είναι οι επιτυχίες! Τσουνάμι που παρασύρουν τα πάντα στον διάβα τους και η Κ19 δίνει τον ρυθμό.

* To συγκεκριμένο τουρνουά δεν πραγματοποιείται μόνο για… τα μάτια του κόσμου, αλλά και για τα μάτια των ατζέντηδων και σκάουτερς, καθώς τα τελευταία χρόνια δαπανούνται αρκετά χρήματα για την απόκτηση ή μάλλον το καπάρωμα των κορυφαίων ταλέντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει μείνει απ΄έξω απ΄αυτόν τον χορό και εδώ και καιρό δέχεται κάτι παραπάνω από κρούσεις για τα κορυφαία μέλη της Κ19!

* Για να βρεθεί στον τελικό η ομάδα του Πειραιά απέκλεισε κατά σειρά τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, στον προημιτελικό την Μπάγερν Μονάχου και στον ημιτελικό του final-4 τη Ναντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα