F1 imola: Ο Vettel «ουρλιάζει τα ονόματα» των Senna και Ratzenberger κατά τη διάρκεια των νικητήριων γυρών του

F1 Vettel imola: Ο Sebastian Vettel ήταν γεμάτος συναισθήματα την Κυριακή όταν γιόρτασε τη μνήμη του Ayrton Senna και του Roland Ratzenberger στην πίστα Imola,

στο McLaren MP4/8 του 1993. Ένας ζωντανός φόρος τιμής που ο Γερμανός είναι περήφανος που επέστρεψε.

Λίγα λεπτά πριν το Grand Prix Emilia-Romagna, ο χρόνος σταμάτησε για μια στιγμή στην πίστα της Imola. Ή μάλλον, μεταφερθήκαμε πίσω τρεις δεκαετίες, χάρη στον Sebastian Vettel . Ο Γερμανός, ο οποίος αποσύρθηκε από τα σιρκουί για δύο χρόνια, απέτισε συγκινητικό φόρο τιμής στον Ayrton Senna και τον Roland Ratzenberger, που πέθαναν μόλις πριν από 30 χρόνια κατά τη διάρκεια του μαύρου Σαββατοκύριακου του Grand Prix του Σαν Μαρίνο το 1994.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε το τιμόνι της McLaren MP4/8 του 1993, την εποχή που οδηγούσε ο Βραζιλιάνος, για λίγους γύρους στην Imola υπό το χειροκρότημα των θεατών που ήρθαν σε μεγάλους αριθμούς. Ο 36χρονος οδηγός μοίρασε ακόμη και μερικά ντόνατς στο τέλος των γύρων του, πριν υποκύψει μπροστά στις δύο σημαίες που ήταν τοποθετημένες στο αυτοκίνητο . Ο Sebastian Vettel ήταν εμφανώς πολύ συγκινημένος όταν βγήκε από το στήριγμα του.

Senna Sempre #F1 #ImolaGP pic.twitter.com/ZUS4CSAiAq

Formula 1 (@F1) May 19, 2024

F1 Vettel imola: Ο Vettel έκανε την επιθυμία του Senna πραγματικότητα

«Ήμουν μόνος στην πίστα και δεν αγωνιζόμουν, αλλά το αυτοκίνητο είναι φανταστικό στην οδήγηση » , είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 . Λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο. Είχα τις σημαίες μαζί μου και μόλις τις έβγαλα ο κόσμος τρελάθηκε. Ήταν μια μεγάλη στιγμή. Φώναζα τα ονόματά τους στα ακουστικά! Το να βγάλει την αυστριακή σημαία – αυτό που ήθελε να κάνει ο Ayrton επειδή είχε αυτή τη σημαία στο αυτοκίνητό του εκείνη την Κυριακή [του ατυχήματος του] – ήταν πολύ, πολύ ιδιαίτερο. Είναι τρελό πόση χαρά και πάθος εξακολουθούν να φέρνουν στους ανθρώπους το όνομα και η κληρονομιά. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε να κάνει. »

F1 Vettel imola:  Ο Γερμανός είχε ήδη αποτίσει ένα ωραίο φόρο τιμής στον Ayrton Senna και τον Roland Ratzenberger την περασμένη Πέμπτη, προσκαλώντας ολόκληρο το paddock σε εορτασμούς και έναν γύρο της πίστας με τα πόδια, πριν πάει στη στήλη που είναι τοποθετημένη κοντά στη στροφή Tamburello.

«[Senna], είναι ένας συνάδελφος που δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να συναντήσουμε, δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστούμε εναντίον του, προφανώς, αλλά δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να συναντήσουμε στη μετά την F1 εποχή. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που έζησα αυτή τη μεγάλη στιγμή την Πέμπτη, όταν αγωνιστήκαμε μαζί στην πίστα, μεταξύ άλλων με τους οδηγούς της F2 και της F3 . Αλλά να είσαι στο αυτοκίνητο σήμερα, να πάρεις τη σημαία, είναι απίστευτο. Ειδικά για όσους δεν ήταν εκεί επειδή δεν γεννήθηκαν ή επειδή δεν ξέρουν τα γεγονότα, είναι μια τόσο δυνατή ιστορία. »

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα