F1 Qatar GP : Max Verstappen o βασιλιάς της ερήμου στο Losail

F1 Qatar GP : Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε στην κορυφή της πρώτης και μοναδικής προπόνησης για το Γκραν Πρι του Κατάρ 2023 σε δύσκολες συνθήκες, ανέμους και ολισθηρές συνθήκες.

Ήταν μια δύσκολη πρώτη προπόνηση καθώς και οι 20 οδηγοί δυσκολεύονταν να βρουν την πρόσφυση στη νέα πίστα Lusail International Circuit.

Και για να χειροτερέψουν τα πράγματα, οι συνθήκες ήταν αρκετά θυελλώδεις, καθώς σχεδόν κάθε οδηγός

είχε μια στιγμή εκτός δρόμου κάποια στιγμή στη συνεδρία.

Στο τέλος ο Verstappen έθεσε το ρυθμό μετά από μια καθυστερημένη διαδρομή με ελαστικά Soft προς το τέλος της συνεδρίας, καθώς ο Carlos Sainz και ο Charles Leclerc ήταν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα για τη Ferrari.

Ο Fernando Alonso και η Aston Martin φαίνεται να βρίσκονται σε καλή θέση καθώς ο Ισπανός ήταν τέταρτος ταχύτερος έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο το Medium Pirelli.

Συνολικά, το σκηνικό έχει ρυθμιστεί για ένα συναρπαστικό προκριματικό το βράδυ της Παρασκευής στο F1 Qatar GP.

Με μόνο έναν γύρο του Q3 να υπολογίζεται μόνο λόγω ενός μικρού λάθους στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Max Verstappen ωστόσο αναζητήθηκε χωρίς τρέμουλο για τη 10η pole position αυτή τη σεζόν (ισοδυναμεί με το ετήσιο ρεκόρ του που σημειώθηκε το 2021) και το 30ο στην καριέρα του, μετά δαμάζοντας το τρενάκι του λούνα παρκ Losail. Ο Ολλανδός μάλιστα κέρδισε μισό δευτερόλεπτο από τους πλησιέστερους διώκτες του και ήταν σε ιδανική θέση για έναν τρίτο παγκόσμιο τίτλο.Ο Batavian νόμιζε ότι είχε McLaren γύρω του, όπως συχνά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι δύο μονοθέσιοι παπάγια έλαβαν άσχημα νέα στο Parc Fermé. Ο Lando Norris , πηγαίνοντας στις συνεντεύξεις, έμαθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η 2η φορά του ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης ορίων πίστας. Χωρίς να ξαφνιαστεί, όμως, αφού μουρμούρισε στο ραδιόφωνο «Πώς γίνεται να είμαι τόσο ανόητος μερικές φορές». Ως εκ τούτου, άφησε τη θέση του στον Oscar Piastri , που προήχθη από την 4η στην 3η… πριν ο Αυστραλός μάθει στη μέση μιας συνέντευξης ότι στερήθηκε και τον καλύτερο χρόνο του. Θα ξεκινήσει λοιπόν 6ος.

F1 Qatar GP : O Verstappen παιρνει την Pole position

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΟ μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωέςF1: Στον Πάριο γιόρτασε τα γενέθλια του ο Max VerstappenWRC Ιαπωνίας: Νέα υπερειδική διαδρομή για ένα επικό φινάλε της σεζόνΤελικά, όλα αυτά ωφελούν τη Mercedes , αφού ο George Russell κληρονομεί τη 2η θέση και ο Lewis Hamilton την 3η. Ο Βρετανός θα ξεκινήσει λίγο πριν από τον Fernando Alonso (5ος) και τον Charles Leclerc (6ος).
Εξαιρετική απόδοση και από το Alpine . Η γαλλική μάρκα τοποθετεί τους δύο οδηγούς της στο Q3 για πρώτη φορά μετά το Ισπανικό Γκραν Πρι. Ο Pierre Gasly κατάφερε στην πραγματικότητα τον 7ο χρόνο του Q3, μία θέση καλύτερα από τον Esteban Ocon (8ος).Η πρώτη πραγματική έκπληξη της συνεδρίας ήρθε από τον συνδυασμένο αποκλεισμό των Carlos Sainz (12ος) και Sergio Pérez (13ος) στο Q2. Θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο για τον Ισπανό, καθώς βρίσκεται υπό έρευνα αφού εμπόδισε τον Max Verstappen στο ίδιο Q2. Ο Μεξικανός έχασε τον τελευταίο γρήγορο χρόνο του για να ξεπεράσει τα όρια της πίστας, κάτι που του χάρισε αυτόν τον πρόωρο αποκλεισμό. Ο Yuki Tsunoda θα ξεκινήσει 11ος, ο Alex Albon 14ος και ο Nico Hülkenberg 15ος. Τα τελευταία εισιτήρια για το 3ο τρίμηνο είχαν πράγματι τσακωθεί, αφού υπήρχε μόλις ένα δέκατο μεταξύ του 8ου Q2 του Alonso και του 12ου του Sainz.Ο Logan Sargeant θα ξεκινήσει 16ος, αφού ηττήθηκε με λιγότερο από ένα δέκατο από τον συμπαίκτη του Alex Albon ( Williams ) στο Q1. Ο Lance Stroll ( Aston Martin ) εξακολουθεί να είναι στη δύσκολη θέση με τη 17η θέση. Ο Liam Lawson ( AlphaTauri ), ο οποίος είναι νέος στις μορφές σπριντ, θα ξεκινήσει 18ος, μπροστά από τον Kevin Magnussen ( Haas ) και τον Guanyu Zhou ( Alfa Romeo ).

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

WRC Χιλή : Κατάρευσαν Loubet, Lappi ο Evans οδηγεί την ΧιλήCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςF1 Κατάρ Γκραν Πρι 2023: Προβλέψεις αγώνα F121o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
F1 Qatar GP, Max Verstappen,Losail