F1 Mercedes: Ο Μάικ Έλιοτ περπάτησε ή τον έσπρωξαν;

F1 Mercedes: Η Mercedes είπε ότι ο Elliott, ο οποίος ήταν στην ομάδα για 11 χρόνια και μέσω του ρεκόρ των οκτώ διαδοχικών τίτλων κατασκευαστών F1, είχε επιλέξει να αποχωρήσει αφού ανέπτυξε μια τεχνική στρατηγική για το μέλλον.

Την Τρίτη, ο συνιδιοκτήτης και διευθυντής της Mercentes Racing team Toto Wolff ανέφερε σε μια δήλωση: «Ο Mike

ήταν ένας από τους πυλώνες των επιτευγμάτων της ομάδας την τελευταία δεκαετία. Με πραγματικά ανάμεικτα συναισθήματα τον αποχαιρετούμε σήμερα.

«Ο Mike είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος τεχνικός εγκέφαλος και ένας εξαιρετικός παίκτης της ομάδας. έχει συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στη νίκη αγωνιστικών αυτοκινήτων αλλά και στην οικοδόμηση της κουλτούρας της ομάδας μας.

«Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες πέρα ​​από τη Mercedes, οπότε ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό βήμα και για αυτόν», πρόσθεσε ο Wolff. ( Αναφορά από τον Alan Baldwin )

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCΆγριο ξύλο στην F1 στο Grand Prix Μεξικό στις κερκίδες – videoΗμερολόγιο MotoGP 2024

F1 Mercedes : Ο Μάικ Έλιοτ αποχωρεί από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Mercedes

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff , είναι στην ομάδα από το 2012. Ο Έλιοτ συμμετείχε σε μια ανταλλαγή θέσεων εργασίας νωρίτερα φέτος με τον Τζέιμς Άλισον, μετακομίζοντας από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. 

Ο Μάικ Έλιοτ αποχωρεί από τη θέση του ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Mercedes, επιβεβαίωσε η ομάδα που εδρεύει στο Μπράκλεϊ.

Ο Έλιοτ είχε ήδη συμμετάσχει σε έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώθηκε πριν από το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν τον Απρίλιο, ανταλλάσσοντας θέσεις με τον πλέον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον.

Αλλά ο 49χρονος, ο οποίος ήταν στη Mercedes από το 2012, θα φύγει τώρα εντελώς με την ομάδα να συνεχίσει να αντέχει μια δύσκολη σεζόν του 2023 που τους έδειξε μόλις επτά τερματισμούς στο βάθρο και καμία νίκη μέχρι στιγμής.

F1 Mercedes : Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου, έχω δει να μεγαλώνει από μια ομάδα ανθρώπων που μαζεύονται για να κερδίσουν αγώνες, μετά ένα πρώτο πρωτάθλημα, να κερδίζουν ένα ρεκόρ οκτώ διαδοχικών Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών – και είμαι περήφανος που συνεισφέρω σε αυτό το ταξίδι.

«Αν και τις δύο τελευταίες σεζόν δεν κερδίζουμε αγώνες με τον τρόπο που επιδιώκουμε, μας έχουν δοκιμάσει με πολλούς άλλους τρόπους – και μας ανάγκασαν να αμφισβητήσουμε τις θεμελιώδεις υποθέσεις μας σχετικά με τον τρόπο απόδοσης.

«Τους τελευταίους έξι μήνες, μου άρεσε να αναπτύσσω την τεχνική στρατηγική που ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει τα θεμέλια για τον επόμενο κύκλο επιτυχίας της ομάδας.

Ο Ted Kravitz εξετάζει τις αλλαγές της Mercedes στον τεχνικό διευθυντή, όπου ο James Allison επιστρέφει στον ρόλο αντικαθιστώντας τον Mike Elliott

«Αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω το επόμενο βήμα μου πέρα ​​από τη Mercedes – πρώτα να σταματήσω και να κάνω τον απολογισμό μου, μετά από 23 χρόνια δουλειάς σε αυτό το άθλημα και μετά να βρω την επόμενη πρόκληση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για τις φανταστικές 12 σεζόν μαζί και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία για τα επόμενα χρόνια».

Ο Lewis Hamilton λέει ότι έχει απόλυτη πίστη στη Mercedes και ότι μπορούν να φτιάξουν ένα υπέροχο μονοθέσιο αφού είδαν πρόοδο με τερματισμό στη δεύτερη θέση στο Grand Prix της Πόλης του ΜεξικούΟ Lewis Hamilton λέει ότι έχει απόλυτη πίστη στη Mercedes και ότι μπορούν να φτιάξουν ένα υπέροχο μονοθέσιο αφού είδαν πρόοδο με τερματισμό στη δεύτερη θέση στο Grand Prix της Πόλης του ΜεξικούF1 Mercedes Wolff: Ο Elliott είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος τεχνικός εγκέφαλος

Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, πρόσθεσε: «Ο Mike ήταν ένας από τους πυλώνες των επιτευγμάτων της ομάδας την τελευταία δεκαετία και με πραγματικά ανάμεικτα συναισθήματα τον αποχαιρετούμε.

«Είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος τεχνικός εγκέφαλος και ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης· έχει συνεισφέρει ισχυρά όχι μόνο στη νίκη αγωνιστικών αυτοκινήτων αλλά και στην οικοδόμηση της κουλτούρας της ομάδας μας.

«Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες πέρα ​​από τη Mercedes, οπότε ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό βήμα για αυτόν.

«Φεύγει με τις ευχαριστίες μας για την προσπάθεια, τη δέσμευση και την τεχνογνωσία που έχει φέρει στην ομάδα τα τελευταία 11 χρόνια – και τις καλύτερες ευχές μας για το μέλλον».

F1 Mercedes: Το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff: «Ο Mike ήταν ένας από τους πυλώνες των επιτευγμάτων της ομάδας την τελευταία δεκαετία. Με πραγματικά ανάμεικτα συναισθήματα λέμε αντίο

Ο Έλιοτ εντάχθηκε στη Mercedes από τη Renault ως επικεφαλής αεροδυναμικής και στη συνέχεια διαδέχθηκε τον Geoff Willis ως διευθυντής τεχνολογίας το 2017.

Πριν από δύο χρόνια, μετακόμισε στη θέση του τεχνικού διευθυντή αφού ο Άλισον ανέβηκε στη νέα θέση του επικεφαλής τεχνικού διευθυντή.

Ωστόσο, το ζευγάρι αντάλλαξε δουλειές νωρίτερα φέτος, αφού ο Έλιοτ συμπέρανε ότι οι δεξιότητές του δεν ταιριάζουν καλύτερα με τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

«Ο Μάικ οδήγησε την επανεξέταση του τεχνικού μας οργανισμού για να διασφαλίσει ότι έχουμε τη σωστή δομή για να προσφέρουμε βιώσιμη επιτυχία στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes στο Sky Sports News εκείνη την εποχή.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην κατασκευή του καλύτερου αγωνιστικού αυτοκινήτου – και στη δημιουργία της καλύτερης ομάδας για να αναπτύξουμε αυτό το αυτοκίνητο, με όλους να παίζουν με τις μεγαλύτερες δυνάμεις τους στον οργανισμό».

Ο Τζορτζ Ράσελ σκέφτεται ένα «άλλο» δύσκολο Σαββατοκύριακο καθώς έμεινε απογοητευμένος με την υπερθέρμανση των φρένων του κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού

Η Mercedes είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, υστερώντας από την Red Bull με 360 βαθμούς, προχωρώντας στο Grand Prix του Σάο Πάολο.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton είναι ο καλύτερος από τους οδηγούς τους στο Πρωτάθλημα Οδηγών στην τρίτη θέση, 20 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο πιλότο της Red Bull Sergio Perez, ενώ ο George Russell είναι όγδοος.

Η F1 κατευθύνεται κατευθείαν στη Βραζιλία για το τελευταίο σκέλος της τριπλής κεφαλιάς της Αμερικής και το τελευταίο Σαββατοκύριακο Sprint της σεζόν 2023. Παρακολουθήστε κάθε συνεδρία από το Grand Prix του Σάο Πάολο ζωντανά στο Sky Sports F1 από την Παρασκευή, με τον αγώνα της Κυριακής στις 5 μ.μ

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα