Eλληνικά F 16: Τυφλά τα τουρκικά ραντάρ – Δείτε τι έκαναν για να έχουν εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου

Eλληνικά F 16: Τεράστιο πρόβλημα στην αεράμυνα της Τουρκίας – Δεν συνεργάζονται οι συστοιχίες ραντάρ μεταξύ τους.

Ένα… μπάχαλο έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες από την παρουσία των ελληνικών F 16 στην Κρήτη και την Κύπρο, σε συνεργασία με γαλλικά Rafale και F 16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση Ευνομία.

Οι συστοιχίες των τουρκικών ραντάρ είναι ανήμπορες να

ανιχνεύσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Έλληνες πιλότοι, πετώντας χαμηλά, στο επίπεδο της επιφάνειας της θάλασσας, έφτασαν κάτω από την μύτη των Τούρκων έως την Κύπρο, όπου προσγειώθηκαν στην βάση της Πάφου.

Οι Τούρκοι είδαν τα ελληνικά F 16 στα επίγεια ραντάρ τους μόλις 10 μίλια από την Κύπρο, ανήμποροι να αντιδράσουν.

Το πρόβλημα της τουρκικής αεράμυνας είναι έντονο, με την Άγκυρα να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στους ρωσικούς S-400, τους οποίους παρά τις τυμπανοκρουσίες των Τούρκων οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ενεργοποιήσει.

Για τον λόγο αυτό οι Τούρκοι σήκωσαν σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο ιπτάμενο τουρκικό ραντάρ, για να «σκανάρει» την περιοχή που κάνει έρευνες το Oruc Reis και κινούνται ανενόχλητα τα ελληνικά F 16.

Αόρατα για τους Τούρκους εκτός των ελληνικών υποβρυχίων και τα ελληνικά F 16, με την ελληνική πλευρά να γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι και να το εκμεταλλεύονται.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Το άρθρο Eλληνικά F 16: Τυφλά τα τουρκικά ραντάρ – Δείτε τι έκαναν για να έχουν εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα