Ζόρια-ΑΕΚ 1-4: My name is Livaja. Marko Livaja! (vids)

Ζόρια-ΑΕΚ 1-4: My name is Livaja. Marko Livaja! (vids)gvasilioΠέμ, 11/05/2020 - 23:48

Με τον Μάρκο Λιβάια να δημιουργεί και να σκοράρει δις, η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από το Ζαπορίζιε επικρατώντας 4-1 της Ζόρια. Μάνταλος και Τάνκοβιτς τα άλλα δύο γκολ.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης

είναι ο κορυφαίος της Ένωσης με ώριμο ματς, πειθαρχία, πίεση στους αντιπάλους, γκολ, ασίστ και μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Γενικότερα η εμφάνιση των παικτών του Μάσιμο Καρέρα ήταν εξαιρετική με τους Τάνκοβιτς, Μάνταλο και Λιβάια να βγάζουν ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, ενώ στο ανασταλτικό κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού οι "κιτρινόμαυροι" ήταν απροσπέλαστοι. Λίγα πράγματα επιθετικά από τη Ζόρια, η οποία αποτελούσε μόνο με μακρινά σουτ. 

Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου στη δράση με τον διεθνή μέσο να μπαίνει στο 85' αντί του Κρστιτσιτς και να αγωνίζεται ξανά για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. 
 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Βίκτορ Σκρίπνικ παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2 με ρόμβο με τον Σεβτσένκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους  Κομτσενόβσκι, Βέρντιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς , αμυντικός μέσος ο Ιβανσιένια στα δύο άκρα οι Κοτσέρχιν, Γιουρτσένκο και τον Καμπάιεβ στην κορυφή του ρόμβου, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Λούνοβ, Χρόμοβ.

Ο Μάσιμο Καρέρα σε συνεργασία με τους Νίκο Παναγιωτάρα και Τζανλούκα Κολονέλο αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και επιθετικό δίδυμο τους Τάνκοβιτς, Λιβάια. 

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσιντώτας, τρεις στοπερ οι Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, στα δύο άκρα οι Βασιλαντωνόπουλος και Ινσούα, αμυντικά χαφ οι Κρστιτσιτς, Σάκχοφ, ο Μάνταλος μπροστά τους και στην επίθεση ο Λιβάια με τον Τάνκοβιτς.

Λίγα λεπτά πριν το ματς έμεινε εκτός αποστολής ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος ταξίδεψε με γαστρεντερίτιδα στην Ουκρανία. Την Πέμπτη ένιωθε καλύτερα όμως προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενόψει Άρη και «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ημίχρονο... όνειρο για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα ματς μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να το κάνει δικό της από το πρώτο λεπτό. Με πειθαρχία στο πλάνο της, πρέσινγκ ψηλά που δυσκόλεψε την ανάπτυξη της Ζόρια, αλλά και εξαιρετική αλληλοκάλυψη ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Μόλις στο 2’, το γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλο αποκρούστηκε σε πλάγιο από τον Σεβτσένκο, ενώ τέσσερα λεπτά μετά από πλάγιο του Ινσούα, ο Λιβάια υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κροάτης τροφοδότησε τον Τάνκοβιτς με τον Σουηδό να εκτελεί αμέσως για το 0-1.
 


Ο Σουηδός θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ στο 15’, όμως το πλασέ που έκανε στο τετ-α-τετ με τον Σεβτσένκο αποκρούστηκε σε κόρνερ. 

Στο 25ο λεπτό, καταγράφηκε η πρώτη τελική της Ζόρια με το σουτ του Κορτσέκιν να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ με την εμφάνισή της δεν ένιωθε απειλή από τους γηπεδούχους. Αντίθετα, επιθετικά ήταν εξαιρετική και στο 34’ οι Λιβάια - Τάνκοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Σουηδό επιθετικό να βγάζει σε θέση βολής τον Μάνταλο και ο αρχηγός της Ένωσης με ψύχραιμο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σεβτσένκο!

Οι Ουκρανοί έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 42’ με το μακρινό σουτ του Κορτσέκιν να περνά άουτ και στο 44’ όταν από λάθος εκτίμηση του Νεντελτσιάρου, ο Χρόμοφ σέντραρε και ο Καμπάιεφ αν και ανενόχλητος σούταρε πάνω από την εστία.

Πλήρης "κιτρινόμαυρος" έλεγχος και γκολ από τον MVP, Μάρκο Λιβάια!

Τα δύο γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος έφεραν το ματς στα μέτρα των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Στο 52’, ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σάκχοφ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κρστιτσιτς έκλεψε τη μπάλα από τους γηπεδούχους και με 30αρα μπαλιά βρήκε τον Λιβάια. Ο Κροάτης αφού ταλαιπώρησε τον Αμπού Ανά σούταρε από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. 

 


Λίγα πράγματα για τη Ζόρια επιθετικά, καθώς απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ όπως έκανε και στο 57’ με τον Κορτσέκιν, όμως ο Τσιντώτας μπλόκαρε με δύο προσπάθειες. 

Μετά το 75' οι παίκτες της ΑΕΚ χαλάρωσαν με αποτέλεσμα η Ζόρια να γίνει πιο επιθετική και στο 81' να φτάσει στο γκολ με το μακρινό σουτ του Κορτσέκιν. 

Δευτερόλεπτα μετά όμως, οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν σε τέταρτο γκολ όταν ο Ανσαριφάρντ έπαιξε ωραία στο χώρο για τον Βασιλαντωνόπουλου ο οποίος σούταρε για να αποκρούσε ο Σεβτσένκο και να σκοράρει με το γόνατο ο Λιβάια για το 1-4.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και δεύτερο γκολ όταν από το φάουλ του Κορτσέκιν, ο Βέρντιντουμπ με προβολή σημάδεψε το δοκάρι του Τσιντώτα.
 


Οι συνθέσεις: 

Ζόρια: Σεβτσένκο – Κομτσενόβσκι (59' Γκλάντκι), Βέρντιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς – Κοτσέρχιν, Ιβανσιένια, Γιουρτσένκο, Καμπάιεβ (59' Φαβόροφ) – Λούνοβ (46' Ναζαρίνα), Χρόμοβ (46' Αλαχγιάρ).

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου – Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα – Κρστιτστιτς (85' Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (69' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85' Μπότος) – Λιβάια, Τάνκοβιτς (75' Ανσαριφάρντ).

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Με τον Μάρκο Λιβάια να δημιουργεί και να σκοράρει δις, η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από το Ζαπορίζιε επικρατώντας 4-1 της Ζόρια. Μάνταλος και Τάνκοβιτς τα άλλα δύο γκολ.
Article publish on Πέμ, 11/05/2020 - 23:48 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα