Ζιάγκος: "Η ψυχραιμία μας έδωσε τη νίκη"

Ζιάγκος: "Η ψυχραιμία μας έδωσε τη νίκη"edadaΚυρ, 12/06/2020 - 03:00

Ανακουφισμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του ξεπέρασε και τα προβλήματά της ακόμη για να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη επί του Μεσολογγίου (5/12) ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ηρακλή, Βαγγέλης Ζιάγκος. Σχολίασε την απουσία της τελευταίας στιγμής για τους "μπλε", αυτής του Βασίλη Καββαδά, πώς αυτή καλύφθηκε από τους υπόλοιπους, αλλά και πώς ξεπέρασαν οι παίκτες του την απώλεια του μομέντουμ στο παιχνίδι,

με κίνδυνο να χάσουν τη νίκη, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Είπε αρχικά στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Ζιάγκος: "Το παιχνίδι ανέδειξε την ομορφιά του μπάσκετ. Eπιβεβαίωσε ότι αυτή τη σεζόν θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αποδείχθηκε ότι καθόλου τυχαία το είχαμε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο ως το δυσκολότερο παιχνίδι που έχει δώσει η ομάδα ως τώρα. Έπρεπε να περιορίσουμε τον ενθουσιασμό, αλλά και το μακρινό σουτ του Μεσολογγίου και τα καταφέραμε".

Στη συνέχεια στάθηκε στην ξαφνική απουσία του Βασίλη Καββαδά. Είπε: "Είχαμε την απώλεια του Βασίλη Καββαδά. Κλήθηκε η ομάδα να προσανατολίσει το παιχνίδι 100% σε καταστάσεις χωρίς τον Βασίλη. Ένα μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίας περνάει από τον Βασίλη στα ριμπάουντ, όμως, τελικά δεν φάνηκε τόσο η απουσία του. Ο Τσαϊρέλης κλήθηκε να παίξει σε μία θέση κατά συνθήκη και ανταποκρίθηκε σε ένα βαθμό. Φάνηκε και ο Γιώργος Γκιουζέλης. Ανταποκρίθηκε κι αυτός στο έπακρο".

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο σημείο, που έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή κόντρα στο Μεσολόγγι, τόνισε: "Δεν ματσάραμε την ενέργεια όσο θα θέλαμε. Δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Στοχεύσαμε στον Χάνλαν κι αυτός έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Το κομβικό σημείο ήταν η ψυχραιμία των παιδιών, όταν χάσαμε το μομέντουμ. Με καθοριστικές και στοχευμένες επιθέσεις και το πείσμα των παιδιών να επιβιώσει η ομάδα και να πάρει μια δύσκολη νίκη χωρίς τον Βασίλη, τα καταφέραμε!"

Για να καταλήξει: "Το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο. Είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι που είμαστε όλοι υγιείς. Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, ούτε οι φανέλες. Η ομάδα έκανε σήμερα αλλαγή, πρόσθεσε τον Χάτσερ στο ρόστερ, ενώ ο Βασίλης γύρισε από την Εθνική με έναν τραυματισμό και τον αφήσαμε έξω για προληπτικούς λόγους".

 

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Ηρακλής - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ #iraklisbc Ηρακλής ΕΛΛΑΔΑ Ο προπονητής του Ηρακλή, Βαγγέλης Ζιάγκος, σχολίασε το ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι έμειναν ψύχραιμοι οι παίκτες του, όταν έχασαν το μομέντουμ, στη νίκη επί του Μεσολογγίου Article publish on Κυρ, 12/06/2020 - 03:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα