Ζευγάρωσε τις νίκες με Μπουζούκη

Μετά τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο την πρώτη αγωνιστική με 5-0, ήρθε την Τρίτη και το δύο στα δύο για την Εθνική Ελπίδων. Η Ελλάδα επικράτησε της Λιθουανίας στην Καλλιθέα μόλις με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Μπουζούκη στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης. Αιτία ήταν ο Κράπικας, ο τερματοφύλακας των αντιπάλων ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις.

Η Ελλάδα
μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό με τον Γαϊτανίδη ο οποίος νικήθηκε από τον Κράπικας. Η Λιθουανία απάντησε με τον Ντουμπίτσκας δύο λεπτά αργότερα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Δύο σουτ του Κατράνη πριν το δεκάλεπτο σταμάτησαν σε σώματα αντιπάλων.

Επόμενη φάση για την Ελλάδα ήταν στο 21ο λεπτό όταν ο Μπουζούκης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ για να δει τον Κράπικας να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Λημνιός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπουζούκης σούταρε ξανά χωρίς αυτή τη φορά να βρει στόχο.

Στο 24' ήταν η σειρά του Λημνιού να νικηθεί από τον Κράπικας, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλας των Λιθουανών σταμάτησε και τον Γαϊτανίδη.

Νέο φάουλ του Μπουζούκη στο 28' και πάλι ο Κράπικας είπε εντυπωσιακά "όχι" αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου στο πρώτο ημίωρο. Στο 29' το σουτ του Λημνιού εξοστρακίστηκε στα σώματα και πάλι σε κόρνερ.

Στο ίδιο λεπτό ο Νάτσος και στο 34' ο Κατράνης αστόχησαν και στο 35΄ο Λημνιός είδε και πάλι τον Κράπικας να διώχνει σε κόρνερ αποσοβώντας άλλο ένα γκολ για την ομάδα του.

Στο 42' τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών συνέχισε ο Καμπετσής για την Εθνική ομάδα που απέδιδε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς όμως να μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Γκούμας πέρασε στο ματς τον Δουβίκα αντί του Καμπετσή, ενώ στο 55' μπήκε και ο Νταβιώτης αντί του Γαϊτανίδη. Το ματς είχε άλλη εικόνα με την Ελλάδα να δυσκολεύεται να βρει φάσεις.

Η πρώτη ήρθε από τον Ρέτσο στο 64' με την ίδια κατάληξη. Τον Κράπικας να αποκρούει. Στο σημείο αυτό η Ελλάδα ανέβασε και πάλι την απόδοσή της και είχε διαδοχικές ευκαιρίες με Ευαγγέλου στο 66' και Δουβίκα στο 67' να σημαδεύει το δοκάρι σε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία.

Η λύτρωση ήρθε για την Εθνική δέκα λεπτά πριν το τέλος όταν ο Μπουζούκης μετά από ασίστ του Λημνιού επιτέλους νίκησε τον Κράπικας και έκανε το 1-0 για να αφήσει αμέσως μετά τη θέση του στον Μιλόγεβιτς.

Μετά από 22 τελικές προσπάθειες και 16 κόρνερ η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει μια νίκη που μπορεί στη συνέχεια να φανεί ιδιαίτερα σημαντική.

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Νάτσος, Κατράνης, Ρέτσος, Ευαγγέλου Μπαλογιάννης, Δημητρίου, Μπουζούκης (81' Μιλόγεβιτς), Λημνιός, Καμπετσής (46' Δουβίκας), Γαϊτανίδης (55' Νταβιώτης).

Λιθουανία: Κράπικας, Σάτκους, Στοκούνας, Αρμαλάς, Γιανκάουσκας, Ντουμπίτσκας, ΑΝταναβίτσιους, Ούζελα, Μιλάσιους, Σεσπλάουκις, Μεγκελάιτις.
Keywords
Τυχαία Θέματα