Ζει το όνειρο της η Ντουντελάνζ

Με πληθυσμό, κάτι λιγότερο από 20.000 κατοίκους, το Ντουντελάνζ είναι μία πόλη του Λουξεμβούργου, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Όλοι ζουν το όνειρο τους, με την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποτέ στο παρελθόν ομάδα από την μικρή χώρα της κεντρικής Ευρώπης δεν κατάφερε να δώσει το παρόν σε ομίλους ευρωπαϊκού θεσμού. Το κατάφερε όμως η Ντουντελάνζ που πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους.

Αφού
απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο και την Λέγκια Βαρσοβίας από την Πολωνία, βρέθηκε στα πλέι οφ όπου η ρουμανική Κλουζ έμοιαζε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ομάδα. Όμως με 2 νίκες 2-0 εντός και 3-2 εκτός εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή την υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη είχε το αντίτιμο της στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Σε τρία παιχνίδια μετράει 1 νίκη και 2 ήττες και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Συνολικά στην τροπαιοθήκη της έχει 14 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Λουξεμβούργου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Ντίνο Τοπμέλερ είναι γιός του Κλάους Τοπμέλερ του 67χρονου τεχνικού που έχει περάσει από πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών την Μπάγερ Λεβερκούζεν και το Αμβούργο. Ο νεαρός τεχνικός έχει οδηγήσει δύο φορές τη Ντουντελάνζ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια του Κυπέλλου

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Μεγάλο της αστέρι είναι ο Νταβίντ Τουρπέλ. Παίζει από το 2014 στην ομάδα και πέρυσι είχε μία εκπληκτική σεζόν με 33 γκολ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος! Επίσης φέτος ο 25χρονος επιθετικός, διεθνής με το Λουξεμβούργο, σκόραρε 4 φορές σε 6 ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του, βοηθώντας τα μέγιστα στην πρόκριση της Ντουντελάνζ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Το Το χωρητικότητας 2.558 θέσεων Γιος Νόσμπαουμ αποτελεί έδρα της Ντουντελάνζ, ωστόσο οι πρωταθλητές Λουξεμβούργου για τα ευρωπαϊκά ματς χρησιμοποιούν το «Γιοσί Μπαρτέλ» (8.125 θέσεων) στο οποίο αγωνίζεται και η εθνική Λουξεμβούργου

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Εσπόσιτο, Φρίσινγκ
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπίσεβατς, Μαλγκέτ, Σχνελ, Πρέμπεχ, Μελίς, Γκονσάλβες, Ελ Χρίτι, Σκεντέροβιτς
ΜΕΣΟΙ
Κρούσκα, Πόκαρ, Σιναμί, Στολζ, Κλεμέντ, Γιένσεν, Ντα Κρουζ, Γιορντάνοφ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Στουμπφ, Άγκονιτς, Πέρεζ, Τουρπέλ
Keywords
Τυχαία Θέματα