Ζάλγκιρις Κάουνας-Ολυμπιακός 81-79: Ιδανικός αυτόχειρας, της το «χάρισε»

Ζάλγκιρις Κάουνας-Ολυμπιακός 81-79: Ιδανικός αυτόχειρας, της το «χάρισε»basket1thanosΠαρ, 01/22/2021 - 21:48

Όταν διαπράττεις έγκλημα, η τιμωρία δεν θα αργήσει να έρθει. Τέτοιο διέπραξε ο Ολυμπιακός στο Κάουνας. Όντας κακός στην πρώτη και την τρίτη περίοδο, ήταν θαύμα που παρέμεινε στην διεκδίκηση της νίκης. Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη του έδωσαν μάλιστα ασφάλεια επτά πόντων δύο λεπτά πριν το τέλος, με τα σπουδαία σουτ τους (72-79). Όμως, η μοίρα ήταν... λιθουανική.

Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να χάσουν στο τελευταίο κομμάτι του ματς και η Ζάλγκιρις με 9-0 σερί, είπε «ΝΑΙ» στο «δώρο».

Η ομάδα του Σίλερ πήρε ένα ροζ φύλλο αγώνα που μπορεί να αποδειχθεί ισάξιο με την πρόκριση στα play-off γυρνώντας από την...κόλαση και έχοντας τον Τζόφρι Λοβρέν σε εκπληκτική κατάσταση (21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 9/12 δίποντα, 27 PIR). Τους δύο βαθμούς τους έφερε όμως ο Γουόκαπ (μόλις 5 πόντους) με το νικητήριο καλάθι.

Για τον ιδανικό αυτόχειρα Ολυμπιακό, που θα εξηγείτο αν ήταν... ιαπωνική ομάδα (βλέπε χαρακίρι), ο Σλούκας είχε 16 πόντους με 6 ασίστ αλλά και 6 λάθη. Κακή η διαχείριση στην περίπτωση του από τον κόουτς Μπαρτζώκα, αφού ο ηγέτης της ομάδας ήταν κουρασμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Άλλους 16 πόντους πρόσθεσε και ο Γιώργος Πρίντεζης σε 25 λεπτά. Ο υπαρχηγός ήταν ο MVP του Ολυμπιακού αλλά με το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Έκανε πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική, με μία λέξη, συγκινητικός. 11 πόντους ο εξαιρετικός Βεζένκοφ ενώ ο Σπανούλης έβαλε τρία μεγάλα σουτ (3/7) αλλά η νίκη κατέληξε σε άλλο... στρατόπεδο.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς όπως ακριβώς δεν θα ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας. Με μία λέξη, νωθρά και βρέθηκε στο -7 με το «καλημέρα» (10-3). Χάρισον και Σλούκας σε αυτό το σημείο αφυπνίστηκαν και μόνοι τους με τρίποντα (έμμεσα ή άμεσα) έφεραν το ματς στον πόντο, 13-12. Οι Λιθουανοί όμως συνέχισαν να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά και έχτισαν +7, 24-17. Ο Σλούκας πήρε τρεις βολές πανέξυπνα, τις έβαλε (24-20) αλλά την τελευταία λέξη της περιόδου είπε ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού διέσχισε σε 5 δευτερόλεπτα όλο το γήπεδο, νίκησε την άμυνα του Ολυμπιακού και έγραψε το 26-20.

Στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η Ζάλγκιρις απλά δεν μπορούσε να... αστοχήσει. Συγκεκριμένα, έφτασε να σουτάρει με 80% σε δίποντα και τρίποντα μετά από ένα σουτ του Χέις από τα 6,75 μ. (36-29). Όμως, αυτό άλλαξε γρήγορα χάρη στην άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα που «έσφιξε» αλλά και την είσοδο των Βεζένκοφ-Πρίντεζη στο παρκέ. Οι δύο φόργουορντ έκαναν θραύση και έφεραν τους Πειραιώτες με 9-0 σερί, μπροστά (36-38). Το τελευταίο τρίλεπτο του α' μέρους κύλησε ομαλά χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή ενός πόντου (45-44).

Οι άμυνες είχαν πρωταρχικό ρόλο στο τρίτο δεκάλεπτο μετά από το πολύ καλό επιθετικά και ποιοτικά πρώτο ημίχρονο. Ο Πρίντεζης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην δεύτερη περίοδο και έδωσε προβάδισμα (50-52) στον Ολυμπιακό. Όμως, κάπου εκεί οι Λιθουανοί πήραν τα ηνία της αναμέτρησης με σερί 7-0 για το 57-52. Ο Τζόφρι Λοβέρν (11 πόντους στην περίοδο) έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τις δύο ρακέτες με αντίπαλο τον Οκτάβιους Έλις (φανερά εκτός ματς). Έτσι, η διαφορά πήγε στους 7, 61-54, αλλά και πάλι οι Σλούκας (τετράποντο)-Πρίντεζης έβγαλαν αντίδραση για να κλείσει το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μόλις στο -3 (63-60).

Ο Πρίντεζης το πήρε πατριωτικά μετά το 67-60 και με την βοήθεια του ΜακΚίσικ, οι «κόκκινοι» έφεραν το ματς στα ίσια (67 όλα), αναγκάζοντας τον Μάρτιν Σίλερ να καλέσει τάιμ-άουτ εσπευσμένα. Ο Γκριγκόνις βρήκε ξεμαρκάριστο τρίποντο αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στο... 0 της επίθεση του Ολυμπιακού ξεφορτώθηκε την μπάλα και έβαλε ένα σπουδαίο σουτ (70-70). Κάπου εκεί ο Σπανούλης μπήκε στο ματς, έδωσε ανάσες στον Σλούκα και με δύο τεράστια τρίποντα (μεσολάβησε ένα του Πρίντεζη) ο Ολυμπιακός πήρε «μαξιλαράκι» 7 πόντων (72-79)! Όμως, στο τελευταίο δίλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στον... πάγκο! Δεν σκόραραν ξανά, έκαναν απίστευτα λάθη και με 9-0 σερί, η λιθουανική ομάδα πήρε νίκη-οκτάδας. Ο Γουόκαπ έκλεψε από τον Σλούκα και υπέγραψε το ματς στα 0,8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. 

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 45-44, 63-60, 81-79

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Zalgiris Kaunas - Μπάσκετ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Off Off basket1thanos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Zalgiris Kaunas ΔΙΕΘΝΕΙΣ Μέσα σε 2 λεπτά ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» δεχόμενος 9-0 σερί στο Zalgirio Arena και η απίστευτη προσπάθεια των Πρίντεζη-Σπανούλη πήγε χαμένη. Απομακρύνεται η οκτάδα για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που είδε τον Γουόκαπ να «κλέβει» τη νίκη. Article publish on Παρ, 01/22/2021 - 21:48 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα