Ζάλγκιρις-Μπαρτσελόνα 73-72: Από μηχανής θεός Μπουτκεβίτσιους «ξέρανε» τους Καταλανούς (hls)

Η Ζάλγκιρις μπορεί να υστερεί σε ποιότητα και ταλέντο από τις περισσότερες ομάδες της Euroleague, όμως είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Με φοβερή άμυνα, σωστό πλάνο και συγκέντρωση στο κρίσιμο σημείο κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, «στεναχωρόντας» το δικό της παιδί, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι Λιθουανοί έπαιξαν εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και με πολύ καλή εμφάνιση από

τους Ουλάνοβας (15 πόντους) και Έβανς (18 πόντους), πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 9 πόντους (44-35). Η Μπαρτσελόνα προφανώς δεν τα παράτησε και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, έχοντας τους Γιοκουμπάιτις (10 πόντους) και Βέσελι (12 πόντους) ως κύριους εκφραστές των επιθέσεων της.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «θρίλερ» στο τέλος, με τον Άρνας Μπουτκεβίτσιους να βάζει ένα τεράστιο τρίποντο για το προσπέρασμα της Ζάλγκιρις (72-70). Στην αμέσως επόμενη επίθεση και με 16 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Κάλινιτς σούταρε ανενόχλητος από την γωνία αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ξανά προβάδισμα στους Καταλανούς. Ο Έβανς μάζεψε το πολύτιμο αμυντικό ριμπάουντ, πήρε το φάουλ αλλά έβαλε 1/2 βολές για το 73-70. Η Ζάλγκιρις επέλεξε ορθά να κάνει φάουλ στα 14″ όμως ο Λαπροβίτολα έβαλε και τις δύο βολές (73-72). Το τάιμ-άουτ του Μακσβίτις δεν έπιασε, η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να κλέψει την μπάλα αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό να βρει σωστή επιλογή στην εκπνοή για να «κλέψει» το ματς. Ο Σατοράνσκι καθυστέρησε και κόπηκε απο τον Ουλάνοβας, και αυτό ήταν. Η Ζάλγκιρις το άξιζε και το πήρε σε ένα χιτσκοκικό φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 44-35, 55-56, 73-72

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα