Υψηλές πτήσεις και το 2019

Mε στόχο να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του επαγγελματικού τένις, θα πορευτούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μέσα στο 2019. Οι δύο πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό, αποχαιρετούν το 2018 από την 15η και την 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα. Και ήδη έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρώτος σταθμός τους είναι το Χόπμαν Καπ που άρχισε το περασμένο Σάββατο στο Περθ της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή
οκτώ επιλεγμένων μικτών ομάδων, δίχως όμως τα αποτελέσματα να υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989 προς τιμήν του Αυστραλού τενίστα και προπονητή Χάρι Χόπμαν που απεβίωσε το 1985, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα της Αυστραλίας στην κατάκτηση 15 τίτλων Ντέιβις Καπ, μεταξύ του 1938 και του 1969.

Στο Χόπμαν Καπ η Ελλάδα εκπροσωπείται για δεύτερη φορά στην ιστορία της από τον Τσιτσιπά και την Σάκκαρη. Η προηγούμενη ήταν το 2002, όταν είχαν αγωνιστεί η Λένα Δανιηλίδου και ο Βασίλης Μαζαράκης. Τότε η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί από την Ιταλία με 2-1 στα πλέι-οφ.

Τώρα, οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη αγωνίζονται στο 2ο όμιλο. Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία των Κάτι Μπούλτερ και Κάμερον Νόρι με 2-1, στη 2η αγωνιστική νίκησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής των Σερίνα Γουίλιαμς και Φράνσις Τιαφόε με 2-1, ενώ την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία των Μπελίντα Μπένσιτς και Ρότζερ Φέντερερ. Με νέα νίκη – υπέρβαση, η Ελλάδα θα προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου

Ο Τσιτσιπάς που θα αγωνιστεί στα γκραν σλαμ -όπου φυσικά θα παίξει και η Σάκκαρη- καθώς και στα εννέα μάστερς, οριστικοποίησε την παρουσία του στα τουρνουά του Σίδνεϊ (7-13 Ιανουαρίου), της Σόφιας (4-10 Φεβρουαρίου), του Ρότερνταμ (11-17 Ιανουαρίου) και του Εστορίλ (29 Απριλίου - 5 Μαΐου). Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο Ντουμπάι (25 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου) και στη Βαρκελώνη (22-28 Απριλίου) όπου φέτος έφθασε έως τον τελικό, χάνοντας από τον Ναδάλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα