Υποβρύχιο στον Τιτανικό: Ώρα μηδέν για τους πέντε επιβαίνοντες στο αγνοούμενο Titan – Τελείωσε το οξυγόνο

Μόλις το ρολόι σήμανε 7 το πρωί στον βόρειο Ατλαντικό (2μμ ώρα Ελλάδας) συμπληρώθηκαν οι 96 ώρες επάρκειας σε οξυγόνο για τους πέντε επιβαίνοντες στο πειραματικό, τουριστικό υποβρύχιο Titan ,που αγνοείται από την Κυριακή.

Το χρονικό αυτό όριο είχε δοθεί από την αμερικανική Ακτοφυλακή, ενώ διεθνή ΜΜΕ είχαν προσδιορίσει συγκεκριμένα ότι το οξυγόνο θα θεωρούνταν ότι έχει τελειώσει στις 07:08 το πρωί, τοπική ώρα.

Ο

υπολογισμός έγινε με βάση στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του υποβρυχίου, OceanGate. Ωστόσο, ειδικοί σημειώνουν ότι το πότε ακριβώς θα εξαντληθεί εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως το αν το σκάφος εξακολουθεί να κινείται και πόσο ήρεμοι είναι όσοι βρίσκονται εντός του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σαρώνει ηχητικά τον βυθό το γαλλικό ρομποτικό βαθυσκάφος

Η ώρα αυτή συμπίπτει με τον χρόνο που τα ρομποτικά βαθυσκάφη τα οποία μετέχουν στις έρευνες έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους και θα συνεχιστούν παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες να βρεθούν οι επιβάτες του υποβρυχίου ζωντανοί, έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Το γαλλικό ωκεανογραφικό πλοίο Atalante που μετέφερε το ρομπότ καταδύσεων βαθέων υδάτων Victor 6000, έφτασε στην περιοχή αναζήτησης του εξαφανισμένου υποβρυχίου που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών Ifremer.

Και το καναδικό ωκεανογραφικό Horizon Arctic έχει αναπτύξει ένα ρομποτικό βαθυσκάφος (ROV) το οποίο έχει ήδη φτάσει στον πυθμένα της θάλασσας αναζητώντας το αγνοούμενο τουρισιτκό υποβρύχιο Titan.

The Canadian vessel Horizon Arctic has deployed an ROV that has reached the sea floor and began its search for the missing sub. #Titanic

— USCGNortheast (@USCGNortheast) June 22, 2023

Το ερευνητικό σκάφος Atalante με τη βοήθεια του Victor 6000 προχωρεί για πρώτη φορά σε ηχητική καταγραφή του βυθού, χαρτογραφώντας με ακρίβεια όλα τα πιθανά σημεία όπου μπορεί να βρίσκεται το Titan.

Οι θόρυβοι που εντοπίστηκαν προ δύο ημερών, και δημιούργησαν ελπίδες ότι μπορεί να πρόκειται για προσπάθεια των εγκλωβισμένων να στείλουν σήμα ώστα να τους βρουν, αξιοποιούνται στην προσπάθεια εντοπισμού του, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδοθεί με σιγουριά σε ανθρώπινο παράγοντα.

Στις έρευνες που συντονίζονται από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ συμμετέχουν δυνάμεις και μέσα θαλάσσια, υποθαλάσσια και πτητικά και από τη Γαλλία και τον Καναδά.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα