Ουγγαρία-Τσεχία 62-61: “Έπαιξε με τη φωτιά”, αλλά δεν κάηκε

Η Ουγγαρία ήταν το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά στο πρώτο 10λεπτο έμοιαζε “πνιγμένη” από το άγχος. Σκόραρε μόλις 7 πόντους έχοντας 10% στο δίποντο με την Κις να είναι εξαφανισμένη.

Το 7-11 της πρώτης περιόδου πάντως προβλημάτισε τις Ουγγαρέζες οι οποίες έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο. Πέτυχαν 22 πόντους με πρωταγωνίστρια την Γκορί και πήγαν στα αποδυτήρια με +7, 29-22.

Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο, όταν και έφτασαν τη διαφορά στους 17 πόντους, 48-31, δείχνοντας ότι θα είναι

διαδικασία τυπική το υπόλοιπο ματς.

Η Τσεχία όμως είχε διαφορετική άποψη. Έκανε επί μέρους σκορ 22-6 μείωσε στον πόντο και έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο ματς. Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό πέρασε μπροστά 60-61, αγκαλιάζοντας την πρόκριση. Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση έγινε 5,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η Στούντερ έχασε την μπάλα οι διαιτητές έδειξαν Τσεχία με τον κόουτς Ζέκελι να κάνει τσάλεντζ και να δικαιώνεται. Η Ντούμπεϊ ευστόχησε κάνοντας το τελικό 62-61 με την Τσεχία να αστοχεί στο τελευταίο σουτ και την πρόκριση να πηγαίνει στην Ουγγαρία, που περιμένει στον ημιτελικό το νικητή του Γερμανία-Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα