Υπό σκέψη τα ... εξτρέμ

Η κλίμακα δυσκολίας των αγωνιστικών υποχρεώσεων ανεβαίνει για τον ΠΑΟΚ, σε σχέση με όσα είχε συναντήσει μέχρι τώρα. Η εκπληκτική του πορεία που τον έφερε ως εδώ, οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος, να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κρατώντας την τύχη του στα χέρια του, μπαίνει στο πλέον απαιτητικό κομμάτι της – όχι πως το προηγούμενο δεν ήταν – αρχής γενομένης από τον Κυριακάτικο αγώνα της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Πλην του θέματος του Δημήτρη
Πέλκα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, καθώς η ομάδα αποδεδειγμένα έχει μάθει ν’ ανταπεξέρχεται μ’ επιτυχία σε ότι κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει χωρίς τους Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντόριαν Λεβέκ.

Το πλέον σίγουρο κομμάτι από τις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας για το αρχικό σχήμα μοιάζει να είναι αυτό της άμυνας. Στο 4-2-3-1, η αποδεδειγμένα καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει επί της ουσίας. Ο Πασχαλάκης παραμένει κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά κατά σειρά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Στα δυο αμυντικά χαφ ο Μαουρίσιο μοιάζει ακλόνητος κι η απάντηση για τον παρτενέρ του μοιάζει εύκολη καθώς ο Σακχόφ είναι πολύ πιο ξεκούραστος από τον Κάνιας, λόγω της απουσίας του Ουκρανού την προηγούμενη αγωνιστική λόγω καρτών που είχε συμπληρώσει, αλλά και λόγω σωματότυπου, αφού η ανάγκη για ψηλά κορμιά που θα παίξουν το ρόλο τους, αμυντικά κι επιθετικά στις στημένες φάσεις, λογίζεται ως μια από τις βασικές ισορροπίες της επικείμενης αναμέτρησης.

Τα ερωτηματικά ξεκινούν από εκεί και μπροστά. Με πλέον σίγουρη επιλογή αυτή του Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, η μεσοεπιθετική γραμμή είναι ένας δύσκολος γρίφος. Αν ο Πέλκας, που μπήκε στην αποστολή, είναι απόλυτα έτοιμος θα ξεκινήσει κανονικά στον άξονα, πίσω από τον Σέρβο. Αν όχι, ο Μπίσεσβαρ έχει τον πρώτο λόγο κι ίσως η όχι και τόσο απόλυτη ετοιμότητα του Ελληνα διεθνή μεσοεπιθετικού κρατήσει τον Ολλανδό στον πάγκο δια παν ενδεχόμενο, σε αντίθεση με την κοινή τους παρουσία στους τελευταίους δυο αγώνες πρωταθλήματος με ΑΕΛ στην Τούμπα και Λαμία εκτός. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Μακ προορίζεται για το αριστερό άκρο της γραμμής κι ο Κάμπος μοιάζει να έχει προβάδισμα έναντι του Λημνιού για το αντίστοιχο δεξιό, σύμφωνα και με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν όλες αυτές τις ημέρες.

Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περί τη μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την επίσημη ανακοίνωση της αρχικής ενδεκάδας από την ίδια την ΠΑΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα