Υπέρβαση στα... 36


Από την Τορίνο στη Φιορεντίνα, πέρασμα από την Κιέτι και την Άσκολι για να καταλήξει στην πρώτη θητεία του στη Σαμπτόρια.

Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Νάπολι, Γιουβέντους συμπληρώνουν τα κομμάτια μιας σπουδαίας καριέρας του Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Πήρε τρία πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και λατρεύτηκε στη Νάπολι απ' όπου έφυγε κατόπιν απειλητικών μηνυμάτων που δέχθηκε για τον ίδιο και την οικογένειά του και παρά τη θέλησή του.

Τα τελευταία χρόνια στη Γένοβα με τη Σαμπτόρια βρήκε την ηρεμία του. Επέστρεψε στην ήρεμη καθημερινότητά του και αυτό αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό
χώρο.

Η σεζόν που διανύει ο επιθετικός της Σαμπτόρια είναι μαγική. Έφτασε τα 20 γκολ και αυτή είναι η παραγωγικότερη χρονιά της καριέρας του. Επίσης έχει μοιράσει 6 ασίστ στους συμπαίκτες του. Είναι ηγέτης όχι γιατί δίνει βαθμούς και νίκες, αλλά γιατί παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για τα προσωπικά του κατορθώματα.

Στον πίνακα των σκόρερ του Καμπιονάτο θα δώσει (δύσκολη) μάχη απέναντι σε Ρονάλντο και Πιόντεκ. Αμφότεροι παίζουν σε ποιοτικότερες ομάδες, κατά συνέπεια έχουν περισσότερες πιθανότητες. Όμως ήδη ο Κουαλιαρέλα, στα 36 του χρόνια έχει πετύχει 20 γκολ! Στο ιταλικό πρωτάθλημα. Όχι στο Βέλγιο, όχι στην Ολλανδία ή στην Κίνα, που το ποδόσφαιρο είναι αλλιώς. Στην Ιταλία και σε ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα