Ξέσπασε στο τέλος η ΑΕΚ

Πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 82-62 το οποίο διαμορφώθηκε από τα μισά της 4ης περιόδου και μετά, η ΑΕΚ επικράτησε του Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ αν και ξεκίνησε πολύ δυναμικά το ματς κι έφτιαξε μία διαφορά 10 πόντων έδειξε δυσκολία στο να κρατήσει αυτό το προβάδισμα.
Στην πρώτη περίοδο η ομάδα της ΑΕΚ
είχε τους Χάντερ και Γκρίφιν σε πολλά κέφια και οι δύο Αμερικανοί χάριζαν πέρα από πόντους στην ομάδα τους και θέαμα στον κόσμο.
Στο τέλος του 1ου 10λέπτου η Ένωση ήταν μπροστά στο σκορ με 22-12.
Από την αρχή όμως του δευτερου δεκαλέπτου το Ρέθυμνο άρχισε να πατά καλύτερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να βρίσκει λύσεις αρχικά στην άμυνα και στη συνέχεια στην επίθεση. Σκόραρε περισσότερους πόντους από όσους δέχτηκε, στο επιμέρους σκορ βρέθηκε μπροστά και στο συνολικά στο τέλος του ημιχρόνου στο 38-33 υπέρ της ΑΕΚ.
Όπως και το 2ο δεκάλεπτο έτσι και στο 3ο οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά και η ΑΕΚ αδυνατούσε να φτιάξει εκ νέου διαφορά υπέρ της. Καλύτερες άμυνες και λίγο πιο προσεκτικές επιθέσεις, φέρνουν τις δύο ομάδες στο 19-18 στο επί μέρους σκορ και στο 57-51, πάντα υπέρ της ΑΕΚ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι παίκτες της ΑΕΚ ήξεραν πως έπρεπε να κάνουν το κάτι παραπάνω για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι.
Έτσι μπήκαν με την... ταυτότητα στα δόντια. Ανέβασε την πίεσή της επιθετικά και αμυντικά, ανάγκασε το Ρέθυμνο σε πολλά λάθη και σε δύσκολα σουτ.

Μέχρι τα μισά της 4ης περιόδου η διαφορά για την ΑΕΚ ήταν συνεχώς μεταξύ 5 και 7 πόντων χωρίς να μπορεί να την αυξήση. Μέχρι που η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Η ΑΕΚ πίεσε ακόμα περισσότερο, βρήκε πολλά εύκολα καλάθια, από την άλλη οι παίκτες του Ρεθύμνου θα μπορούσαν να έχουν πάρει εύκολους πόντους όμως δεν τα κατάφερε και ουσιαστικά στα τελευταία 2-3 λεπτά έχασε κάθε επαφή με το σκορ.
Για ένα ακόμα ματς, ο Βινς Χάντερ ήταν ασταμάτητος (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) για την ομάδα του Μπάνκι, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μάλκομ Γκρίφιν (19 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 38-33, 57-51, 82-62.
Keywords
Τυχαία Θέματα