Το επόμενο στοίχημα του Μαρτίνς

Δίχως άλλο, ο Πέδρο Μαρτίνς βγήκε ενισχυμένος από τον πρώτο κύκλο συνεχόμενων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στη σεζόν. Αφ΄ ενός, κέρδισε το στοίχημα της εισόδου στους ομίλους του Europa League. Επίτευγμα εξόχως σημαντικό, καθώς του προσφέρει χρόνο και ηρεμία στη περίπλοκη και εξόχως σημαντική διαδικασία δημιουργίας ενός νέου, άκρως ανταγωνιστικού συνόλου.

Αφ’ ετέρου, στο πρωτάθλημα όχι απλώς έκανε το «2
στα 2», επικρατώντας του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, αλλά το σύνολο που παρέταξε, κατόρθωσε να φθάσει στις νίκες, προσφέροντας και ελκυστικό θέαμα. Το πάντα απαιτητικό κοινό των «ερυθρόλευκων» αναγνώρισε την εντυπωσιακή αλλαγή της ομάδας του, αποθεώνοντας τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Βλέπετε, λίγους μήνες πριν, ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε στα ματς πρωταθλήματος με ομάδες που δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με αποκορύφωμα την ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», στο φινάλε της σεζόν.

Εκτοτε, άλλαξε ο προπονητής και σε πολύ μεγάλο ποσοστό το ρόστερ. Τα θετικά αποτελέσματα των επιλογών της διοίκησης έγιναν αντιληπτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η αγωνιστική περίοδος μοιάζει με «μαραθώνιο». Και θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους όσοι σχετίζονται με τους «Πειραιώτες» προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, με βασικότερο όλων την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα, η επόμενη σειρά αγώνα που περιμένει τον Ολυμπιακό έως και τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και θα διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα εξαιτίας των επόμενων υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων στο National League, έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας. Τα αποτελέσματά που θα πάρει η ομάδα του Πειραιά, σίγουρα θα επηρεάσουν την πορεία τους στους ομίλους του Europa League, αλλά ως ένα βαθμό και στο πρωτάθλημα.

Το βεβαρημένο πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» το επόμενο 20ήμερο έχει τα πάντα, από δύσκολα ευρωπαϊκά ματς έως και δύο ντέρμπι, με ΠΑΟΚ εντός και ΑΕΚ εκτός:
16/09/18 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (20:30) – Πρωτάθλημα
20/09/18 Ολυμπιακός-Μπέτις (22:00) – Europa League
24/09/18 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (19:30) – Πρωτάθλημα
30/09/18 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (20:30) – Πρωτάθλημα
04/10/18 Μίλαν-Ολυμπιακός (19:55) – Europa League
07/10/18 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20:30) – Πρωτάθλημα

Θα έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα επιχειρήσει ο Μαρτίνς να αξιοποιήσει το εξόχως ποιοτικό δυναμικό, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ανταποκριθεί με επιτυχία στο πολυμέτωπό αγώνα. Είναι το επόμενο στοίχημα για τον Μαρτίνς και το σύνολο το οποίο οραματίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα