«Βυσσινί» θύελλα! (video)

Η ΑΕΛ με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση διέλυσε με 4-2 τον Πανιώνιο, ο οποίος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 39' και κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα με κορυφαίους τους Μπαργκάν (2 ασίστ, 1 γκολ), Ντέλετιτς (1 ασίστ) και Νούνιτς (2 γκολ), πετυχαίνοντας για πρώτη φορά πάνω από δύο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «κυανέρυθροι», βρέθηκαν πίσω στο σκορ
με 1-0 νωρίς και απάντησαν άμεσα με τον...on fire Μασούρα, όμως η απ' ευθείας κόκκινη που δέχτηκε ο Τσιλούλης λίγο πριν το τέλος του α' μέρος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «βυσσινί», που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα το αριθμητικό πλεονέκτημα στο β', τερματίζοντας το αήττητο των «κυανέρυθρων» μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Τα αρχικά πλάνα

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, δεξί μπακ ο Καρανίκας, αριστερό ο Χούμπτσεβ, σέντερ μπακ οι Ζίζιτς και Γκόικοβιτς. Μπροστά από την άμυνα ο Φατιόν, μπροστά του οι Κόεφ και Μιλοσάβλιεβιτς, στα άκρα οι Μπαργκάν και Ντέλετιτς, επιθετικός ο Νούνιτς.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Κούρντι, αριστερό ο Κότσιτς, σέντερ μπακ οι Ντομίνγκες και Μπανανά, αμυντικά χαφ οι Πιρίς και Κεϊτά, στα άκρα Τσιλούλης και Μασούρας, ο Οικονομίδης πίσω από τον Ντουρμισάι.

Τα είχε όλα!

Συναρπαστικό το πρώτο μέρος στη Λάρισα, με την ΑΕΛ να κυριαρχεί έχοντας γκολ, δοκάρι και άλλες μεγάλες ευκαιρίες κυρίως με τον Νούνιτς, αλλά να να ισοφαρίζεται από ένα τραγικό αμυντικό λάθος, πριν αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το ματς με επιθετικές διαθέσεις, γρήγορα όμως η ΑΕΛ ισορρόπησε και με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 8' συγκεκριμένα, ο Χούμπτσεβ σέντραρε από αριστερά και ο Νούνιτς έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ στο όριο της μικρής περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μιλοσάβλεβιτς με ωραίο μακρινό δεξί σουτ ανάγκασε τον Κότνικ να πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και να διώξει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση και σέντρα που ακολούθησε από δεξιά, ο Νούνιτς έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Πανιώνιου!

Οι κεντρικοί αμυντικοί των «κυανέρυθρων» δεν πήραν το μήνυμα από τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Νούνιτς και έτσι στο 14' ο Μπαργκάν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Σλοβένος ολομόναχος για άλλη μία φορά έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΛ με το πρώτο φετινό του γκολ!

Οι πανηγυρισμοί των «βυσσινί» όμως κράτησαν λίγο καθώς ο Πανιώνιος απάντησε άμεσα εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα στο 18' ο Κούρντι εκτέλεσε μακρινό πλάγιο από δεξιά, ο Ζίζιτς έσκυψε αφήνοντας για τον Κρίστινσον, ο οποίος όμως ξαφνιάστηκε και έτσι ο Μασούρας επωφελήθηκε για να κάνει το 1-1 από κοντά, σκοράροντας για πέμπτη σερί αγωνιστική!

Για την ΑΕΛ, το λάθος ακολούθησε και η ατυχία, μια και στο 22' έχασε τον Κόεφ λόγω τραυματισμού, με τον Ακόστα να παίρνει τη θέση του.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι πάντως έχασαν ευκαιρία για το 2-1, με τον Μπαργκάν να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον Μιλοσάβλιεβιτς να κάνει την προβολή στην καρδιά της άμυνας του Πανιώνιου, στέλνοντας όμως τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 33' έγιναν φάσεις εκατέρωθεν, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει μακρινό σουτ του Κούρντι και τον Ακόστα να πλασάρει μέσα στην περιοχή μετά από γρήγορη μετάβαση της ΑΕΛ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 36' ο Κούρντι γύρισε από δεξιά αλλά ο Ντουρμισάι πλάσαρε άουτ στο πρώτο δοκάρι, για να πάρει φωτιά το ματς στο υπόλοιπο του α' μέρους, λόγω της αποβολής του Τσιλούλη με απ΄ευθείας κόκκινη!

Συγκεκριμένα, ο ακραίος του Πανιώνιου την ώρα που βρισκόταν στην επίθεση από δεξιά έχασε τη μπάλα από τον Χούμπτσεβ, τον οποίον έριξε κάτω με σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον στείλει στα αποδυτήρια χωρίς δισταγμό.

Η ΑΕΛ θέλησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα για να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και παραλίγο να το καταφέρει σε τρεις περιπτώσεις.

Στο 41' ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε σέντρα από δεξιά και ο Νούνιτς με κεφαλιά - ψαράκι ανάγκασε τον Κότνικ σε εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία. Στο 45' ο Μπαργκάν με δεξί σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Καρανίκα στις καθυστερήσεις.

Καταιγιστική στο β' η ΑΕΛ

Το β' μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ στο 49', όταν ο Καρανίκας γύρισε παράλληλα από δεξιά, ο Ακόστα βρέθηκε στην περιοχή και γύρισε αριστερά στον Μπαργκάν που σούταρε διαγώνια, αλλά ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε το 2-1.

Ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο φάση του 53', με την ΑΕΛ να παίρνει ξανά το προβάδισμα. Όλα ξεκίνησαν από τον Μπαργκάν που μπήκε εντυπωσιακά από αριστερά και πάσαρε στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος με αριστερό σουτ - κεραυνό με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα των «κυανέρυθρων»!

Η ΑΕΛ όμως συνέχισε να πιέζει και στο 57' έφτασε κοντά στο 3'1 με τον Μπαργκάν να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κότνικ σε σουτ από τον άξονα, με τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να αποκρούει και σουτ στην επαναφορά.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι στην επίθεση με τον Ντέλετιτς από δεξιά να κερδίζει μονομαχία από τον Κότσιτς, να αποφεύγει εντυπωσιακά τον Μπανανά και να βγαίνει σε τετ-α-τετ. Ο Κότνικ όμως είπε «όχι» στο πλασέ, όπως και στην επαναφορά του Νούνιτς, πριν ο Μπαργκάν πάρει και ...δεύτερο ριμπάουντ για να γράψει το 3-1!

Η ΑΕΛ πλέον έβγαινε όποτε ήθελε σε θέση βολής και κάπως έτσι έγινε στο 64' και το 4-1, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να τροφοδοτεί δεξιά τον Ντέλετιτς και αυτόν να δίνει έτοιμο γκολ στον Νούνιτς που δεν αστόχησε με δεξί πλασέ.

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια, με τους γηπεδούχους να απειλούν ξανά στο 75' με πλασέ του νεοεισελθόντος Πίτι από το ημικύκλιο. Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, με τον Γκόικοβιτς να έχει ένα σουτ στο 89' που μπλόκαρε ο Κότνικ, ωστόσο ο Πανιώνιος...παρηγορήθηκε με τον Ντουρμισάι να πιάνει τρομερό δεξί σουτ από μακριά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

ΑΕΛ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-2
Ελληνικό Πρωάθλημα 2018-19, 12η Αγωνιστική, ΑΕL FC Αrena
Γκολ: 14', 64' Νούνιτς, 53' Μιλοσάβλιεβιτς, 58' Μπαργκάν - 18' Μασούρας, 90+3' Ντουρμισάι
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Zίζιτς - Κούρντι, Πιρίς, Μπανανά
Κόκκινη: 39' Τσιλούλης
ΑΕΛ (Φέστα, 4-1-4-1): Κρίστινσον - Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεβ - Φατιόν (68' Πίτι) - Κόεφ (22' Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (82' Σαχίτι), Ντέλετιτς - Νούνιτς.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό, 4-2-3-1): Κότνικ - Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κότσιτς (60' Παπαγεωργίου) - Πιρίς, Κεϊτά - Τσιλούλης, Μασούρας, Οικονομίδης (67' Σαραμαντάς) - Ντουρμισάι.
Keywords
Τυχαία Θέματα