Βρίσκει σκόρερ, μαζεύει βαθμούς

Ο Ματίας Κάστρο έγινε στην Τρίπολη (3/2) ο ένατος σκόρερ του ΑΟΞ στη σεζόν και βοήθησε ουσιαστικά τους Θρακιώτες να μείνουν στην πεντάδα.

Όσο η Ξάνθη εξακολουθεί να βρίσκει σκόρερ, πέρα από τους... συνήθεις ύποπτους Έρικ Γέντρισεκ και Μπρίτο, τόσο εξακολουθεί να μαζεύει βαθμούς και μένει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτό έγινε και το περασμένο Σάββατο (3/2) στην Τρίπολη.

Εκεί, αυτός που «χτύπησε» πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα της Λίγκας και βοήθησε ουσιαστικά να πάρει ο ΑΟΞ το βαθμό της ισοπαλίας
και να μείνει μέσα στηνπρώτη πεντάδα του πίνακα της βαθμολογίας, ήταν ο Ματίας Κάστρο. Μάλιστα, το έκανε απέναντι σε έναν από τους άμεσους ανταγωνιστές της ομάδας του για την ίδια θέση, την πέμπτη, στην τελική βαθμολογική κατάταξη, τον Αστέρα. Άρα, έκανε διπλόκαλό στους Θρακιώτες.Ο Αργεντίνος επιθετικός, με το γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη, έγινε ο ένατος σκόρερτης σεζόν για τον ΑΟΞ. Είναι αξιοσημείωτο ότι και οι υπόλοιποι έξι, πέραν των Γέντρισεκ (8 γκολ) και Μπρίτο (4 γκολ), με τα γκολ που σημείωσαν έδωσαν βαθμό ή βαθμούς στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Λισγάρας την 3η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1), οι Αλφρέντο Μεχία και Σαλιμό Σιλά, οι οποίοι πέτυχαν από ένα γκολ στη νίκη της Ξάνθης με σκορ 0-2 την 6η αγωνιστική στην Κέρκυρα, ξανά ο Μεχία στη Λαμία (0-1)τη 16η αγωνιστική, ο Δημοσθένης Μπαξεβανίδης την 17η αγωνιστική, ο οποίος σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας στη νίκη της με σκορ 3-2 απέναντι στον Πλατανιά, και οι Πάμπλο Ντε Λούκας και Βασίλης Φασίδης, που σκόραραν από ένα γκολ έκαστος στη νίκη του ΑΟΞ εντός έδρας με ανατροπή κόντρα στον Λεβαδειακό (2-1). Το συμπέρασμα είναι ότι όσο οι Θρακιώτες βρίσκουν καινούργιους σκόρερ στοδιάβα τους την τρέχουσα περίοδο, τόσο η βαθμολογική τους συγκομιδή αυξάνει και μένουν εντός στόχου, που είναι να τερματίσουν μέσα στην πρώτη πεντάδα στο φινάλε.

Στα της... καθημερινότητας, η Ξάνθη ξεκίνησε σήμερα (5/2) την προετοιμασία της για το ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟΚ, το ερχόμενο Σάββατο (10/2). Ο προπονητής της ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των προπονήσεων αντιμετωπίζει την απουσία του Αντριάν Λουσέρο, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει ατομικό πρόγραμμα λόγω της μακροχρόνιας θεραπείας που χρειάζεται, για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του στο πόδι, αλλά και αυτήτου τερματοφύλακα, Θανάση Γκαραβέλη, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση. Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον ΑΟΚ, πάντως, ο Ράσταβατς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σαλιμό Σιλά, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στο προηγούμενο παιχνίδι, στην Τρίπολη, και αποφασίστηκε να απουσιάσει από την αναμέτρηση με τηνομάδα της Κέρκυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα