Βαλβέρδε: «Κίνητρο για τον Πικέ η ένταση»

Ο Τζέραρντ Πικέ ήταν σίγουρα το πρόσωπο του καταλανικού ντέρμπι ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Μπαρτσελόνα την Κυριακή και ο προπονητής της δεύτερης, Ερνέστο Βαλβέρδε επέμεινε ότι η εχθρική ατμόσφαιρα λειτούργησε θετικά για τον διεθνή αμυντικό.

Οι «μπλαουγκράνα» έμειναν πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά διατήρησαν τελικά το αήττητο σερί τους με γκολ του Πικέ, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη.

Ο
31χρονος ποδοσφαιριστής έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών για τα σχόλιά του μετά την πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κόπα ντελ Ρέι. Τότε, είχε αναφερθεί στην αντίπαλό του ως «Εσπανιόλ ντε Κορνεγιά», από το αντίστοιχο προάστιο, αντί για «Εσπανιόλ της Βαρκελώνης», γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Πικέ στράφηκε προς τις εξέδρες και έκανε νόημα στους οπαδούς να σωπάσουν. «Ηταν ένα δύσκολο ματς, λόγω της έντασης που είχε δημιουργηθεί απί πριν. Νομίζω όμως ότι τέτοια σενάρια είναι που δίνουν κίνητρο στον Πικέ για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του», ανέφερε ο Βαλβέρδε.

«Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που αντέδρασε σε όλες αυτές τις αποδοκιμασίες που άκουσε. Επίσης, είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που αποδώσαμε κάτω από τη βροχή. Στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα σταματούσε και το γήπεδο γινόταν όλο και πιο επικίνδυνο», επισήμανε.
Keywords
Τυχαία Θέματα