Βρέθηκαν ακόμα 2 σοροί, στους 85 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

«Οι εγκαυματίες είναι μια ειδική κατηγορία ασθενών και δεν μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προβλέψεις για την υγεία τους».

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των νερκών από τις φονικές πυρκαγιές στην περιοχή της Ραφήνας.

Πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ,

Επίσης, δύο ακόμα πτώματα εντόπισαν οι διασώστες και η πυροσβεστική σε οικόπεδο στο Μάτι, κοντά στο σημείο που είχαν βρεθεί τα 26 απανθρακωμένες σοροί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Έτσι,
ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε από 82 της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης, σε 85.

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενοι σε κρεβάτια ΜΕΘ, εξακολουθούν να παραμένουν ένδεκα εγκαυματίες-τραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Άλλοι 46 εγκαυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ στα Νοσοκομεία Παίδων εξακολουθούν να παρακολουθούνται από τους θεράποντες γιατρούς τέσσερα παιδιά.

Όπως τόνισε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου, αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας των διασωληνωμένων ασθενών, «οι εγκαυματίες είναι μια ειδική κατηγορία ασθενών και δεν μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε προβλέψεις για την υγεία τους».

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και αύριο (Παρασκευή 27 Ιουλίου), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα