Βόννη-Περιστέρι 89-78: Δεν του έφτανε ένα ημίχρονο

Βόννη και Περιστέρι αναμετρήθηκαν στο “Telekom Dome” για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των πλέι οφ του Basketball Champions League. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η ποιότητα των Γερμανών έκανε τη διαφορά και παρά τη προσπάθεια των φιλοξενούμενων στη τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 89-78 για να κάνουν το 1-0 στη σειρά, η οποία μεταφέρεται στην Ελλάδα.

Ο

Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έκανε εμφάνιση καριέρας για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, με 22 πόντους (8/11 σουτ), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Έπειτα, στους 13 έφτασε ο Ζερμέν Λοβ, ενώ ο Τόμπσον πήρε 13 ριμπάουντ. Σε ρηχά νερά έμειναν οι Γουίλιαμς και Ράγκλαντ. Για τους Γερμανούς, ο Γκρίσελ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, με τους Κίρκγουντ και Πέιπ να ακολουθούν. Πολλοί πρωταγωνιστές σε διαφορετικά σημεία του αγώνα για τη Βόννη, κάτι που μέτρησε στο φινάλε.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση λόγω ενεργοποίησης του συστήματος συναγερμού, που οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου. Με την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 8-2 στα πρώτα 3.30 λεπτά. Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ μπήκε εξαιρετικά και κράτησε το περιστέρι κοντά στο σκορ, ενώ οι Ντάνγκουμπιτς και Γουίλιαμς έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα των Βορείων προαστίων(14-19). Η πρώτη περίοδος θα τελειώσει με σκορ 22-24, με το Περιστέρι να έχει ευστοχήσει σε έξι σουτ έξω από τα 6,75.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πέιπ κι ο Γουάτσον κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά κι η Βόννη πέρασε μπροστά στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει τους επτά πόντους (39-32). Το Περιστέρι παρέμεινε κοντά στο σκορ, με του Τόμπσον και Λοβ να λαμβάνουν δράση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 45-44 χάρη σε τρίποντο του Σενγκφέλντερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βόννη βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία, με το Περιστέρι να μην έχει την ίδια συνέπεια από το τρίποντο. Αποτέλεσμα αυτού είναι η διεύρυνση της διαφοράς από τους γηπεδούχους, που χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Κίρκγουντ έφτασαν στο +13 στο τέλος της περιόδου (73-60). Η εικόνα του Περιστερίου ήταν τέτοια, που ο κόουτς Σπανούλης τους φώναξε: “παίζετε σαν γατάκια!”.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ό,τι είχαν για να γυρίσει το παιχνίδι. Αλλά παρά την καλή του άμυνα, δεν είχε-πέρα του Μήτρου-Λονγκ- κάποια σταθερή απειλή για την άμυνα της Βόννης. Με τους Ρένφρο και Ράγκλαντ να δίνουν προσωρινές λύσεις, η διαφορά μειώθηκε στους 7 (80-73), αλλά μέχρι εκεί. Η Βόννη είχε την ικανότητα να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, με τον Γουάτσον να σκοράρει για το 87-76, βάζοντας τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 22-24, 45-44, 73-60, 89-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα