Βόλος-Ατρόμητος 2-1: Ο Γκάγκι έκανε βήμα εξάδας

Το γκολ του Αργεντίνου Έντσο Γκάτζι στο 92′ και σε φάση αντεπίθεσης του Βόλου, έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους κόντρα στον Ατρόμητο με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Super League και φέρνει την ομάδα της Μαγνησίας, πιο κοντά στον στόχο συμμετοχής στα πλει οφ, μέσω της έκτης θέσης. Ο Bόλος έφτασε τους 35 βαθμούς, ο Ατρόμητος έμεινε στους 25.

Oι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και ενώ ο Ατρόμητος κατά την προσφιλή

μέθοδο του στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, έδωσε… μέτρα γηπέδου στον αντίπαλο του και είχε σαφή αμυντικό προσανατολισμό, με καλές κοντινές αποστάσεις μεταξύ κέντρου και άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην κυκλοφορία της μπάλας, ώστε να γινόντουσαν απειλητικοί για την εστία του Κλέιμαν και στο 29′ από την προσπάθειά του Άλχο να διώξει την μπάλα, την έστειλε προς το τέρμα της ομάδας το και ο Γκάτζι απομάκρυνε. Είχε προηγηθεί στο 18′, ευκαιρία του Βόλου με την συρτή σέντρα του Τσιρίνου και το άστοχο πλασέ του Πιρές στο δεύτερο δοκάρι του Γιαννιώτη.  Ελάχιστες οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, με αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δυο ομάδες και μεγαλύτερη προσοχή στην αποφυγή των λαθών που θα έδιναν ευκαιρία απειλής για τις εστίες τους.

Απόλυτα ισσοροπημένο ήταν το παιχνίδι και στα 10 πρώτα λεπτά της επανάληψης, με πολλές πάσες στον χώρο του κέντρου, αλλά και λανθασμένες μεταβιβάσεις σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας προς τις δυο μεγάλες περιοχές. Ο Βόλος έφτασε στο 1-0 από έναν αμυντικό παίκτη του. Ο Ισπανός Αντόνιο Λουνα έγινε κάτοχος της μπάλας, συνέκλινε προς την περιοχή και με δυνατό σουτ ακριβείας, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιαννιώτη που έκανε το πλονζόν δεν απέφυγε την παραβίασης της εστίας. Οι παίκτες του Βόλου αύξησαν την αυθτοποπείθηση τους, μετά το γκολ και στο 63′, είχαν μία ακόμα ευκαιρία για το 2-0, όταν απο πλεονεκτική θέση ο Κούτσιας έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Στρούγγη και κατέληκε σε κόρνερ.

Τετραπλή αλλαγή έκανε ο Κόουλμαν σε διάστημα δέκα λεπτών (57′-67′) χρησιμοποιώντας τους Καμαρά, Κέρτανσον, Τζοβάρα και Οικονομίδη, με στόχο να γινόταν επιθετικότερος ο Ατρόμητος και στο 76′ από την εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Μποκ πήρε την κεφαλίά. ο Κλέιμαν απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά… “έστρωσε” την μπάλα στον Τζοβάρα που είχε εύκολο έργο και με κοντινό πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ατρόμητος μετά την μερική ανατροπή του σκορ, προσπάθησε να φτάσει και στην ολική έχοντας δυο καλές ευκαιρίες στο 84′ με τον Ρομπάιγ που “γύρισε” την μπάλα, αλλά η άμυνα του Βόλου απομάκρυνε και τρία λεπτά αργότερα, πάλι με τον Γάλλο παίκτη που πάσαρε στον Κέρτνασον, αλλά δεν υπήρχε συγχρονισμός στην συνεργασία και ενώ θα μπορούσε να κάνει την τελική προσπάθεια με σουτ.

Και στο 90+2′ ο Γκάτζι συνδυάστηκε με τον Τσιρίνος πέτυχε το νικητήριο γκολ με τεχνικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Ατρόμητου.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλοχ, Εσκοβάλ, Σιέλη;, Σι, Γκάτζι, Λούνα (66′ Τσοκάνης) , Πιρές (80′ Καρτάλης), Τσιρίνος, Ντέλετιτς (88′ Πρίνεν), Κούτσιας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Στρουγγής, Χατζησαΐας, Κεσχρίντα, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (67′ Οικονομίδης), Κούεν (57′ Αγκιμπού Καμαρά), Ρομπάιγ, Ροτάριου (67′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (67′ Κέρτανσον).

Keywords
Τυχαία Θέματα