Πρωταθλητής ο Σίνερ στο Μονπελιέ (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ στέφθηκε πρωταθλητής στο ΑΤΡ 250 τουρνουά του Μονπελιέ, κερδίζοντας στον τελικό της Κυριακής (12/2), τον big server Αμερικανό, Μάξιμ Κρέσι.

Ο 21χρονος Ιταλός, άνοιξε λογαριασμό για το 2023, κατακτώντας τον 1ο του τίτλο φέτος, χάρις σε εντυπωσιακές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν έχασε set στη Γαλλία

και έφτασε τους επτά ΑΤΡ τίτλους καριέρας.

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε να επικρατήσει του Μάξιμ Κρέσι (Νο51) με 7-6(3), 6-3, ολοκληρώνοντας ιδανικά την εβδομάδα του στο Open Sud de France.

Seven heaven @janniksin claims his 7th @atptour title with a 7-6 6-3 win over Cressy #OSDF23 pic.twitter.com/rwCEuC08Oz

Tennis TV (@TennisTV) February 12, 2023

Μόλις ένα break, δέχθηκε στο σερβίς του ο Σίνερ καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Από τον Λορέντζο Σονέγκο, στα προημιτελικά του θεσμού.

Ήταν φοβερός έχοντας τις μπάλες στα χέρια και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, εξασφαλίζοντας τον 1ο του ΑΤΡ τίτλο για το 2023 και κάνοντας το εντυπωσιακό 7-1 σε τελικούς του στο Tour.

Μόνο ένα ματς-τίτλου έχει χάσει, το 2021, στο Miami Masters, από τον Χούμπερτ Χούρκατς. Τους υπόλοιπους επτά τελικούς που έχει παίξει, τους έχει κάνει δικούς του, με υπέροχο τρόπο.

Τη Δευτέρα (13/2), θα κερδίσει και τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο14 κόσμου. Ο φιναλίστ, Μάξιμ Κρέσι, που ηττήθηκε για 3η φορά σε ΑΤΡ τελικό (1-3 πλέον), θα κερδίσει 11 θέσεις με την πορεία του, φτάνοντας στο Νο40 του πίνακα της ΑΤΡ.

Never in doubt

Keywords
Τυχαία Θέματα