Βόλος-Άρης 0-3: Ξέσπασε με τριάρα και αγκάλιασε την Ευρώπη!

Εμφατικά και χωρίς να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του πέρασε σήμερα (23/4) ο Άρης από το Πανθεσσαλικό, στην αναμέτρηση με τον Βόλο, για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Οι “κίτρινοι” επικράτησαν με το εντυπωσιακό 0-3 και πήραν σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα και μαζί του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την ερχόμενη σεζόν.

Πρωταγωνιστές

για τους “κίτρινους” ήταν οι δύο σκόρερ της αναμέτρησης, οι Καμαρά και Νταρίντα. Ο πρώτος έκλεισε την περίοδο του Ραμαζανίου, που είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν, με δύο γκολ, για πρώτη φορά από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Άρη! Ο δεύτερος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, βάζοντάς την μπροστά και απαλλάσσοντάς την από το άγχος.

Σφιχτά ο Βόλος, επιθετικά ο Άρης

Ο Κώστας Μπράτσος προσέγγισε την αναμέτρηση με τον Άρη, όπως τα περισσότερα στα πλέι οφ, δηλαδή, με την ομάδα του να έχει αμυντικό προσανατολισμό. Ο σχηματισμός του Βόλου ήταν 4-2-3-1, με τον Κότνικ στην εστία, τους Πίρινεν και Σιέλη κεντρικούς αμυντικούς, τον Άλχο δεξιά και τον Λούνα αριστερά στην αμυντική διάταξη. Οι Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Γκάγκι επιτελικός, ο Ντέλετις στη δεξιά πτέρυγα, ο Τσιρίνος στην αριστερή και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Τόλης Τερζής επέλεξε το επιθετικό 4-3-3, με σαφή πρόθεση να πάρουν οι “κίτρινοι” την μπάλα εξ αρχής, να πιέσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να φτάσουν σε γρήγορο γκολ. Ο Κουέστα ήταν στην εστία, από δεξιά στην άμυνα οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Πίρσμαν και Μαζικού. Σημειώνουμε ότι ο Πίρσμαν ξεκίνησε ως βασικός στόπερ, διότι ο Ενκουλού κρίθηκε ανέτοιμος να αρχίσει στο παιχνίδι, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Αμυντικός μέσος ήταν ο Ετέμπο και δημιουργικοί οι Νταρίντα και Νταμπό. Στις πτέρυγες ήταν οι Πάλμα (αριστερά) και Ιτούρμπε (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά.

Και πίεσε και σκόραρε!

Ο Άρης έδειξε από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Βγήκαν οι “κίτρινοι” να κρατήσουν μπάλα, να επιβάλουν το ρυθμό τους, να πιέσουν ψηλά την άμυνα του Βόλου, όταν οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα. Όλα αυτά τα έκαναν και με επιτυχία, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 72% για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν πέντε καλές στιγμές για γκολ (8-3 οι τελικές, οι περισσότερες για τους φιλοξενούμενους).

Μάλιστα, αυτή του 27ου λεπτού, την μετουσίωσε σε γκολ ο Νταρίντα, με σουτ μέσα από την περιοχή του Βόλου! Ο Τσέχος ήταν αυτός που έκανε το 0-1 και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την τελική επικράτηση. Στο 9ο ο Ιτούρμπε με απευθείας χτύπημα κόρνερ (!), στο 13ο ο Νταμπό με κεφαλιά, στο 23ο ο Καμαρά με σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή του Βόλου και στο 43ο ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Βόλος είχε δύο καλές στιγμές, με τον Οζέγκοβιτς στο 30ό (κεφαλιά, που έφυγε άουτ) και με τον Τσοκάνη στο 32ο (σουτ, το οποίο δεν πέρασε από τους αμυντικούς του Άρη).

Σφραγίδα Καμαρά!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και από τις δύο ομάδες. Ο Άρης σταμάτησε να ξοδεύει την ενέργεια που ξόδευε στο πρώτο μέρος, ενώ ο Βόλος ήθελε να ανέβει και να πιέσει, όμως, ελάχιστα το κατάφερε, καθώς οι παίκτες του μπλοκαρίστηκαν από τους “κίτρινους”. Ο Ντέλετις, πάντως, είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 54ο για γκολ, όμως, το σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι σφράγισε τελικώς ο Καμαρά! Στο 77ο, πήρε έξοχη κάθετη πάσα από τον Εμπακατά στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε σωστά κι έκανε το 0-2, βάζοντας πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Δύο λεπτά αργότερα, στο 79ο, ο Καμάτσο σε αντεπίθεση πήγε να ντριπλάρει όλους τους αντιπάλους στην περιοχή του Βόλου, ανατράπηκε, πήρε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καμαρά κι έκανε το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ! Μέχρι το τέλος, μια ευκαιρία ακόμη σημειώθηκε, αυτή του Πιρές στο 90’+2′, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί διαιτητή: Ανδρέας Μεϊντάνας, Ανδρέας Φωτόπουλος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλη, Λούνα, Τσοκάνη, Μπαριέντος, Γκάγκι, Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Οτζέκοβιτς

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Ιτούρμπε, Νταρίντα, Πάλμα και Καμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα