Βόλος: Ανέβασε τον πήχη, μπήκε στα πλέι οφ (video)

Την υπέρβαση έκανε ο Βόλος τη σεζόν 2022-2023. Η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε για πρώτη φορά στην τέταρτη συνεχή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League να πιάσει θέση στα πλέι οφ, διεκδικώντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ασχέτως αν δεν κατάφερε στο τέλος να το εξασφαλίσει, άφησε έντονο το αποτύπωμά της στο σιρκουί της μεγάλης κατηγορίας του

ελληνικού ποδοσφαίρου κι έβαλε τη βάση για ακόμη καλύτερη συνέχεια στο εγγύς μέλλον.

Πλήρωσε την απειρία στα πλέι οφ

Ο Βόλος τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 40 βαθμούς, 11 μακριά από την πέμπτη προνομιούχο θέση, την οποία κατέλαβε ο Άρης. Με τους «κίτρινους» κοντραρίστηκε για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa Conference League, όμως, δεν μπόρεσε να τους περάσει.

Ουσιαστικά, αυτό που πλήρωσε ο Βόλος στην τελική φάση του πρωταθλήματος ήταν η απειρία του. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πέτυχε μία νίκη στα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ. Εκεί, μέτρησε εννιά ήττες και μία ισοπαλία, αγνοώντας τη νίκη.

Αντιθέτως, η πορεία του στον Α’ γύρο της κανονικής περιόδου ήταν εξαιρετική, με επτά νίκες σε δεκατρία παιχνίδια, τρεις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες. Ειδικά, το διάστημα από την 5η έως και την 9η αγωνιστική ήταν ονειρεμένο, με πέντε νίκες στη σειρά (ρεκόρ για την ομάδα στην κατηγορία), οι δύο εκτός έδρας. Ακόμη, στον Α’ γύρο έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Βόλος νίκησε την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ εκτός έδρας, τον Άρη εντός κι έφερε ισοπαλία εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Από τους άλλους δύο συμμετέχοντες στα πλέι οφ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ηττήθηκε.

Αυτή η πορεία στον Α’ γύρο είναι που κλείδωσε τη συμμετοχή του Βόλου στα πλέι οφ, καθώς στον Β’ άλλαξε η κατάσταση. Ο Βόλος έκανε μόνο τέσσερις νίκες, ενώ μέτρησε τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Είχε δε ένα διάστημα τεσσάρων αγώνων, από την 14η αγωνιστική έως και την 17η, που δεν πέτυχε γκολ. Στην 26η αγωνιστική ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας, για να ακολουθήσουν τα 10 παιχνίδια των πλέι οφ χωρίς νίκη.

Ο Βόλος έκλεισε τη χρονιά με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 18 ήττες συνολικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα τρίποντα τα πήρε εκτός έδρας (έξι), ενώ είχε και πέντε ισοπαλίες. Αντιθέτως, στην έδρα του, το Πανθεσσαλικό, μέτρησε μόλις πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έκανε έντεκα ήττες. Είχε την χειρότερη άμυνα από όλες τις χρονιές του στην κατηγορία, ενώ σημείωσε και τις λιγότερες νίκες στην έδρα του.

Ο πάγκος

Ο Γάλλος, Οσβάλντ Τανσό, ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο του Βόλου, αλλά μετά την 1η αγωνιστική και την εντός έδρας ισοπαλία με 3-3 στο Πανθεσσαλικό με τον Αστέρα Τρίπολης απολύθηκε.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Κώστας Μπράτσος. Ο Έλληνας προπονητής κλήθηκε για τρίτη φορά σε τρεις διαδοχικές σεζόν να πάρει τα ηνία της ομάδας και την οδήγησε μέχρι το τέλος της περιόδου. Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στην ομάδα του Βόλου στη Super League, αφού ξεπέρασε τον Μιγκέλ Πέρεθ, που είχε 30 αγώνες, και πλέον έχει φτάσει τους 59 συνολικά. Τη σεζόν 2022-2023 το ρεκόρ του στον πάγκο του Βόλου είναι 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 18 ήττες.

Limit up

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στον Βόλο ήταν ο Ισπανός, Πάολο Φερνάντες. Ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας της Μαγνησίας στο καλό της διάστημα στη σεζόν, δηλαδή, στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου. Μέτρησε 3 γκολ και 5 ασίστ στις 13 αυτές συμμετοχές και στη συνέχεια παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι έμεινε μόνο ένα γύρο στην ομάδα, οι φίλαθλοι τον ψήφισαν ως παίκτη της χρονιάς για τον Βόλο!

Limit down

Χωρίς αμφιβολία, ο παίκτης που έπιασε το χαμηλότερο όριο τη σεζόν 2022-2023 είναι ο Ισραηλινός τερματοφύλακας, Μπόρις Κλέιμαν. Όχι για λόγους αγωνιστικούς, καθώς μέτρησε 29 συμμετοχές και ήταν ο βασικός πορτιέρε του Βόλου, αλλά για λόγους εξωαγωνιστικούς. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 9 Απριλίου για τα πλέι οφ στην Τούμπα, αποφάσισε να το… ρίξει έξω. Την επομένη, λοιπόν, μετέβη στην Αθήνα, μαζί με τον συμπαίκτη του Ζοάο Εσκοβάλ, και έπειτα από τη βραδινή τους διασκέδαση, βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας από το Βέλγιο για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η διοίκηση του Βόλου έλυσε άμεσα τα συμβόλαια και των δύο παικτών.

Τρανταχτές πωλήσεις

Αισθητή την παρουσία του στο μεταγραφικό παζάρι έκανε και τη σεζόν 2022-2023 ο Βόλος. Ο λόγος ήταν οι τρανταχτές πωλήσεις δύο παικτών της θεσσαλικής ομάδας στην ΑΕΚ. Η αναφορά, φυσικά, γίνεται στους Τομ Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες. Ο πρώτος πήρε μεταγραφή στην Ένωση στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ο δεύτερος στο διάστημα της διακοπής των εγχώριων διοργανώσεων λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Και από τους δύο, ο Βόλος γέμισε το ταμείο του! Είναι αξιοσημείωτο ότι και τρίτος παίκτης έκανε ηχηρή μεταγραφή αυτή τη σεζόν, μεταβαίνοντας από τη θεσσαλική ομάδα στο MLS. Πρόκειται για τον Γιώργο Κούτσια, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σικάγο Φάιρ. Μόνο που ο Κούτσιας ανήκε στον ΠΑΟΚ και στον Βόλο αγωνιζόταν ως δανεικός. Η μεταγραφή αυτή ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ενώ ο παίκτης έπαιξε τελευταία φορά σε παιχνίδι του Βόλου στις 24 του ίδιου μήνα με αντίπαλο τη Λαμία και σκόραρε, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους Θεσσαλούς!  

Keywords
Τυχαία Θέματα