Βlockbuster τελικός με ποπ κορν και πυροτεχνήματα

Στα δύο ματς μέχρι τώρα στα οποία ο Νικ Κύργιος αντιμετώπισε το Νόβακ Τζόκοβιτς το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με τον Αυστραλό να επικρατεί σε straight sets. Ήταν πριν από πέντε χρόνια και τα δύο από τα τέσσερα σετ, κρίθηκαν στο tie break.

Στον τελικό του Wimbledon όμως, η σημασία του συγκεκριμένου δεδομένου μάλλον αμβλύνεται, καθώς τα δύο σετ δεν είναι αρκετά

για να σου δώσουν τον τίτλο.

Djokovic. Kyrgios.

Centre Court. Sunday.#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/GUldzbDgmR

Wimbledon (@Wimbledon) July 8, 2022

Ο Νικ Κύργιος θα κληθεί να μείνει ακριβής, συνεπής κι ευρηματικός για τουλάχιστον ακόμη ένα σετ, καθώς απέναντι του βρίσκεται ο τενίστας που θέτει τα δυσκολότερα αινίγματα προς επίλυση…

«Το καλύτερο του τένις το βγάζει απέναντι στους κορυφαίους. Ακριβώς για αυτό το λόγο τον σεβόμαστε, γιατί γνωρίζουμε τί μπορεί να καταφέρει», δήλωσε ο Σέρβος για τον 27χρονο Αυστραλό.

Ο Κύργιος βρέθηκε στον τελικό χωρίς να κοπιάσει στην ημιτελική φάση, αφού ο αντίπαλος του Ράφαελ Ναδάλ αποσύρθηκε. Μετά τη νίκη του στα προημιτελικά παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε πως θα καταφέρει ποτέ να βρεθεί στους τέσσερις καλύτερους ενός Grand Slam. «Νόμιζα ότι είχα χάσει το τρένο» είπε…

Μια καλή μοίρα μερίμνησε στη συνέχεια για να είναι παρών στον τελικό. Στο ίδιο κορτ που πριν από είκοσι χρόνια ένας άλλος Αυστραλός ο Λέιτον Χιούιτ κατέκτησε το τρόπαιο. Έκτοτε δεν υπάρχει άλλος νικητής εκτός από τους “Fantastic 4”, το Ρότζερ Φέντερερ, το Ράφαελ Ναδάλ, τον Άντι Μάρεϊ και το Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο τελευταίος, αυτός που είναι αήττητος από το 2017 στο γρασίδι του SW19 μετρώντας είκοσι επτά (27) διαδοχικές νίκες και τρία σερί τρόπαια, αποτελεί τον εφιάλτη στο όνειρο του Αυστραλού. Για την ακρίβεια έχει να ηττηθεί σε ματς που ολοκληρώθηκε από το 2013 και την ήττα από τον Άντι Μάρεϊ. Η τελευταία του πριν από μια πενταετία ήταν με απόσυρση λόγω τραυματισμού…

Ο Κύργιος δεν έχει παίξει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τελικό Grand Slam, ο Τζόκοβιτς θα το κάνει για 32η φορά στην καριέρα του. Ουδείς άλλος τόσες πολλές, ουδείς άλλος τόση εμπειρία κερδισμένη.

Στο γρασίδι του Wimbledon πλέον φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να τον καταβάλει κανείς. Απέτυχε ο Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό το 2019 έχοντας διπλό Championship Point, απέτυχε ο Ματέο Μπερετίνι στον περυσινό έχοντας κατακτήσει το πρώτο σετ, απέτυχε φέτος ο Γιανίκ Σίνερ στα προημιτελικά με δύο σετ πάνω και ο Κάμερον Νόρι στα ημιτελικά με 1-0 σετ.

Ο έξι φορές νικητής στο Λονδίνο έχει απέναντι του τον πιο αποτελεσματικό παίκτη στο γρασίδι το 2022, με ρεκόρ 12-2.

Αναμένεται να είναι ένας δύσκολος γρίφος για δυνατούς λύτες το ματς στο Κεντρικό Κορτ. Αμφότεροι διαθέτουν εξαιρετικά ισχυρά όπλα. Ο Κύργιος υπερέχει στη δύναμη πυρός με το εκρηκτικό σερβίς και τα βαριά χτυπήματα εδάφους, ο Τζόκοβιτς στην πληθώρα επιλογών που του παρέχουν τη δυνατότητα να αλλάζει την τακτική προσέγγιση του. Παράλληλα είναι εξοπλισμένος με τεράστια υπομονή και στο παιχνίδι του και στο πνεύμα του για να διαχειριστεί τα «πυροτεχνήματα» του αντιπάλου του.

Όπως δήλωσε άλλωστε είναι δεδομένο ότι ο τελικός θα έχει πολλά από αυτά…

Keywords
Τυχαία Θέματα