Βιερίνια: "Ο λόγος που επέστρεψα" (video)

Ο Αντελίνο Βιερίνια μίλησε στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για τη νίκη με τον Ολυμπιακό, τον Ιβάν Σαββίδη και υπενθύμισε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του novasports.gr ο αρχηγός του Δικέφαλου του βορρά:

Πριν από μια εβδομάδα, μετά το ματς με την ΑΕΚ
στο ΟΑΚΑ, είχες πει πως μια νίκη με τον Ολυμπιακό δε θα έχριζε πρωτασθλητή τον ΠΑΟΚ, όμως η αίσθηση στην Τούμπα μετά το ματς ήταν ότι είστε πλέον μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, είναι έτσι;

"Ναι, είμαστε ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Όπως και μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, έτσι και μετά τον Ολυμπιακό θα σου πω το ίδιο. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε δε σήμαινε πως θα παίρναμε ή θα χάναμε το πρωτάθλημα. Και πάλι πρώτοι θα ήμασταν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ευτυχώς όμως κερδίσαμε το παιχνίδι και πήραμε μια μεγάλη ανάσα με εννιά βαθμούς διαφορά, οπότε είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα."

Αντιλαμβάνεσαι τί σημαίνει για σένα να είσαι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ που πρόκειται να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια;

"Ένας λόγος που επέστρεψα ήταν γιατί ήθελα να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο με την ομάδα. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα γίνει αυτό σαν αρχηγός της ομάδας, αλλά σαν παίκτης του ΠΑΟΚ. Αυτό ήθελα να είμαι, ένας από τους παίκτες που θα βιηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της."

Σαν αρχηγός δείχνεις ότι βάζεις το "εγώ" σου κάτω από την ομάδα και παίζεις όπου σου ζητηθει με την ίδια απόδοση σκοράροντας μάλιστα και σε κρίσιμα ματς, τί σημαίνει αυτό για σένα;

"Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα και νομίζω ότι κάθε παίκτης θέλει να βάζει την ομάδα πάνω από αυτόν. Εγώ δεν έβαζα ποτέ τον εαυτό μου μπροστά από οποιαδήποτε ομάδα έχω παίξει και σίγουρα δε θα το έκανα σε αυτή την ομάδα που αγαπάω, οπότε θέλω το καλό της ομάδας και θέλω να την βοθήσω με τον τρόπο που θεωρεί προπονητής καλύτερο, είτε σαν εξτρέμ είτε σαν μπακ. Το σημαντικό για όλους τους παίκρες που έχουμε, γιατί όλοι βοηθάνε, είναι η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της."

Που αφιερώνεις τη νίκη με τον Ολυμπιακό;

"Στην κόρη μου φυσικά γιατί είναι αυτή που δίνει δύναμη, στη γυναίκα μου, στην οικογένειά μου και στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αυτοί το αξίζουν. Και φυσικά στον κύριο Σαββίδη που δε μπορεί στο επόμενο διάστημα να είναι δίπλα μας, αλλά με τον τρόπο του θα βρίσκει πάντα την ευκαιρία ώστε να μας βοηθήσει και να είναι δίπλα μας μαζί με όλη την οικογένειά του."

Νιώθεις μισός Έλληνας, θα αλλάξεις το επώνυμό σου;

"Νιώθω μισός Έλληνας ναι, αλλά θα κρατήσω το Βιερϊνία."
Keywords
Τυχαία Θέματα