Βιδορέτα: "Πρέπει να... αλλάξουμε την ιστορία"

Να πάει κόντρα στην παράδοση του FIBA Champions League και να κερδίσει τη διοργανώτρια Αντβέρπ στον ημιτελικό, θα προσπαθήσει να καταφέρει την Παρασκευή η Τενερίφη, σύμφωνα με όσα είπε ο Τσους Βιδορέτα.

"Μέχρι στιγμής, ο οικοδεσπότης του Final Four κερδίζει και το τρόπαιο, επομένως πρέπει να αλλάξουμε την ιστορία. Προσπαθούμε να
αμυνθούμε καλά. Δεν είναι πάντα δυνατό. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αύριο. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι, γιατί ο αντίπαλος (Αντβέρπ) είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχουν όνειρο, αλλιώς δεν θα ήταν εδώ. Είναι σκληρή ομάδα με καλή επίθεση και αμυντικό σύστημα. Παίζουν απλό αλλά αποτελεσματικό μπάσκετ. Πρέπει να παίξουμε για 40’ για να κερδίσουμε" είπε ο προπονητής των Ισπανών που πρόσθεσε:

"Για να κατακτήσεις έναν τίτλο, ειδικά στο μπάσκετ, χρειάζεται τύχη. Είναι σημαντικό. Μερικές φορές, η μπάλα πέφτει, άλλες όχι. Πρέπει να δώσει το 100% και να είσαι πιο τυχερός από τον άλλον".

Ο Ρόελ Μουρς από την πλευρά της Αντβέρπ, είπε:

"Στόχος μας όλη τη χρονιά ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό ισχύει και για το Final Four. Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εδώ. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε πέρυσι, όταν δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα και έπρεπε να περάσουμε τρεις προκριματικούς γύρους. Φέτος, είχαμε και πάλι προκριματικά, επομένως ο πρώτος στόχος μας ήταν οι όμιλοι.

Δυστυχώς, δεν είχα ποτέ ανάλογη εμπειρία σαν παίκτης. Είναι περισσότερο στο μυαλό σαν προπονητής. Σαν παίκτης, πρέπει απλά να το διασκεδάσεις και να παίξεις όσο πιο σκληρά γίνεται, ειδικά οι παίκτες μου. Οι περισσότεροι τώρα ξεκινούν την καριέρα τους. Ποτέ δεν ξέρεις τί ακολουθεί, αλλά ίσως να μην ξαναβρεθείς εδώ, επομένως πρέπει να το απολαύσεις στον απόλυτο βαθμό.

Η ατμόσφαιρα θα είναι τρομερή. Το γήπεδο μοιάζει ωραίο. Θα είναι ένα μεγάλο πάρτι για όλους".
Keywords
Τυχαία Θέματα