Βατσλίκ: «Δεν θα απογοητεύσω τον κόσμο»

Ο Τσέχος γκολκίπερ δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών. Αναλυτικά όσα είπε στο Sport.cz:

Για το αν ένιωσε ανακουφισμένος μετά τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό: «Ανακουφίστηκα. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, βίωσα να είμαι για λίγο χωρίς συμβόλαιο. Έχω ξανά ομάδα και ανυπομονώ να συμμετάσχω στην προπόνηση και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου».

Για το πότε θα προπονηθεί: «Αύριο. Επίσης ο Ολυμπιακός

παίζει φιλικό. Πιθανότατα θα προπονηθώ ατομικά, αλλά βρεθώ με την ομάδα πριν από τον αγώνα για να ολοκληρώσω την ημέρα του αγώνα μαζί της. Ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς θέλει να μπορέσω να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Θέλω να συναντήσω αμέσως τους νέους συμπαίκτες και το περιβάλλον του συλλόγου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Για το τι σημαίνει η μετακόμιση στον Ολυμπιακό: «Μια νέα πρόκληση που θέλω να εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα μπορώ. Ήμουν ο πρωταθλητής με τη Βασιλεία τρεις φορές στην Ελβετία, πήρα μέρος στο θρίαμβο στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη πέρυσι. Θέλω να συνεισφέρω στην επιτυχία του πιο διάσημου ελληνικού συλλόγου».

Για το αν παρά τις καλές του εμφανίσεις ανησυχούσε αν θα έβρισκε ομάδα κατά τη διάρκεια του Euro: «Το είχα στο μυαλό μου πριν το Euro, όχι κατά τη διάρκειά του. Φυσικά, πίστευα ότι οι καλές παραστάσεις θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον ακόμη και πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αυτό σταδιακά έγινε πιο έντονο. Κατά τη διάρκεια του Euro άφησα τα πάντα στον μάνατζέρ μου Νταβίντ Νέχοντα. Δεν αποσπάστηκε η προσοχή μου. Συμφωνήσαμε ότι θα συζητήσουμε για τη νέα ομάδα μου μετά το Euro. Τον εμπιστεύτηκα να βρει ένα ποιοτικό κλαμπ και να ετοιμάσει τα πάντα, ώστε να να μένει μόνο η υπογραφή. Εκπλήρωσε αυτήν την εργασία τέλεια, είμαι ικανοποιημένος (σ.σ.: χαμογελά με τον εκπρόσωπό του δίπλα του)».

Για το πότε θα βρεθούν μαζί του τα μέλη της οικογένειάς του: «Η σύζυγος και οι κόρες μου θα φτάσουν αύριο το βράδυ. Εν τω μεταξύ, θα μείνουμε σε ξενοδοχείο και το συντομότερο δυνατό θα αρχίσουμε να ψάχνουμε σπίτι. Ο Πειραιάς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα στα περίχωρα της Αθήνας. Το κλαμπ θα μας βοηθήσει στην αναζήτησή μας».

Για το αν είναι πλεονέκτημα το ότι παραμένει στη Ν. Ευρώπη: «Κατά κάποιο τρόπο, ναι, αν ερχόμουν από την Αγγλία, για παράδειγμα, θα ήταν ένα μεγάλο άλμα από κάθε άποψη. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε συνηθισμένοι στον ήλιο, δεν νομίζω ότι η πολιτιστική διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη. Οι Νότιοι Ευρωπαίοι είναι πολύ ζωντανοί άνθρωποι».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, είναι ευτυχείς όπως και η διοίκηση του συλλόγου. Αυτό είναι σημαντικό για έναν νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι δεν θα τους απογοητεύσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα