F1: Στο μυαλό του Λιούις Χάμιλτον

Τί κι αν ο Λιούις Χάμιλτον έχει πει επανειλημμένως δημόσια πως το ρεκόρ του πλέον πολυνίκη πιλότου της F1 που κρατά ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν τον απασχολεί;

Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει πως τον γνωρίζει αρκετά καλά ώστε να μην τον πιστεύει. Ο λόγος για έναν πρώην μηχανικό της McLaren με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πριν ο Βρετανός πιλότος περάσει στις τάξεις της Mercedes.

Προσφάτως ο 36χρονος οδηγός συφώνησε με τη γερμανική εταιρία

σε διετή επέκταση της συνεργασίας τους, κάτι που θα του δώσει –  τουλάχιστον – άλλες δύο σεζόν την ευκαιρία να εδραιώσει την παρουσία του στην κορυφή της Formula 1.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε μια σεζόν που η κυριαρχία της Mercedes αμφισβητείται όσο ποτέ κατά το πρόσφατο παρελθόν από την ομάδα της Red Bull Racing και τον Μαξ Φερστάπεν, Σουμάχερ και Χάμιλτον μετρούν από επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και βρίσκεται 32 βαθμούς πίσω από τον Ολλανδό πιλότο, με 150 βαθμούς έναντι 132.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πρόσφατα, σε ένα podcast της F1 Live ο Μαρκ Πρίστλεϊ είπε: «Φαίνεται ολοένα και περισσσότερο πως ο φετινός τίτλος πηγαίνει στον Μαξ Φερστάπεν. Θα συμβιβαστεί μ’ αυτό ο Λιούις ή θα κυνηγήσει τον όγδοο τίτλο του; Νομίζω το … δεύτερο. Ο Λιούις δεν μπορεί να λέει πως δε νοιάζεται για τα ρεκόρ, έχω συνεργαστεί μαζί του και ξέρω αν τον απασχολεί. Αυτά τα ρεκόρ βρίσκονται στο μυαλό του και νομίζω πως αυτό το θέλει».

Έχοντας αποτύχει ν’ ανέβει στο πόντιουμ στους τρεις από τους τελευταίους πέντε αγώνες ο Χάμιλτον οφείλει ν’ ανακτήσει τη συνέπεια που έδειξε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μειώσει την ψαλίδα από τον Φερστάπεν. 

Ο Ολλανδός διεύρυνε το προβάδισμά του με μια «καθαρή» νίκη στο Γκραν Πρι της Αυστρίας μετά από μια απογοητευτική διαδρομή για τον Βρετανό που τον άφησε στην τέταρτη θέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τα φετινά αποτελέσματα οδήγησαν τον Χάμιλτον στο να δηλώσει πως η ομάδα του φέτος απέχει κατά πολύ από την Red Bull, που επίσης απομακρύνεται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακόμη κι ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Γουλφ υποστήριξε πως ο ακριβοθώρητος πιλότος του οφείλει ν’ αψηφήσει τις πιθανότητες και να διεκδικήσει τον τίτλο-ρεκόρ της φετινής σεζόν, παρότι ο ίδιος δήλωσε πως πλέον είναι εκτός των δυνατοτήτων του.

Έχοντας περάσει πλέον το μέσο της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, ο χρόνος δεν αποτελεί πλέον σύμμαχό του για να διασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο και παράλληλα πλησιάζει αχαρτογράφητα γι’ αυτόν «νερά» λόγω ηλικίας.

Και υπάρχει αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει καθώς απομένει περισσότερο από το μισό της σεζόν. Παρά την ακύρωση του Αυστραιανού Γκραν Πρι, Φερσtάπεν και Χάμιλτον θα έχουν 23 αγώνες για να κορυφώσουν τη μονομαχία τους.  

Keywords
Τυχαία Θέματα